Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Un DSLR Nikon cu un sistem de răcire


CONSTANTINCUCAPA
 Share

Recommended Posts

Nikon_camera_D5500a_Cooled_raffreddata_N

 

În timp ce pe PC moda curentă este inserarea de LED-uri RGB în absolut fiecare lucru cu putință, alte segmente de piață par să aibă idei mai bune, sisteme de răcire!
O companie din Italia numită PrimaLuce Lab a creat o variantă de Nikon D5500 care folosește un sistem de răcire de tipul Peltier pentru a menține senzorul la o temperatură de -27 de grade celsius.
Probabil vă intrebați de ce ați vrea să aveți un Nikon D5500 care operează la temperaturi comparabile cu celele ale unui calorifer brăilean din iarna lui 1999. Răspunsul este destul de simplu, un senzor rece generează mai puține artefacte, iar dacă folosești acest Nikon D5500a pentru a face poze astronomice, atunci rezultatele sunt mult mai bune față de ce ar putea o cameră care funcționează la temperatură standard.
on-vs-of-peltier.jpg
Această variantă modificată de cameră nu este ieftină, costând peste 2100 de euro, dar pentru cine este pasionat de fotografie astronomică, o așa unealtă ar fi foarte utilă.
Nikon_camera_D5500a_Cooled_raffreddata_N
Rămâne acum de văzut cât va dura până când sistemele de răcire vor fi adăugate în fiecare lucru cu putință. Probabil nu se va întâmpla la camere, pe acest segment lumea pare acum să tindă către VR, dar producătorii de periferice de PC au rămas fără idei de ani de zile, așa că un mousepad cu răcire pe lichid nu ar fi o idee atât de stranie.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.