Jump to content

Traian Băsesc îndeamnă cetăţenii moldoveni să meargă la vot


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

traian-basescu-petitie-pmp-5-octav-ganea


Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, la Arad, că partidul pe care-l conduce nu va discuta "nicio participare la guvernare" fără condiţia înfiinţării Ministerul Reunificării, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Traian Băsescu a spus, sâmbătă, la Arad, unde a participat la lansarea candidaţilor partidului pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, că va vota, duminică, la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti, "alături de cetăţenii Republicii Moldova care vor democraţie".


Referindu-se la alegerile pentru preşedinţia Republicii Moldova, Băsescu a spus că Igor Dodon "oferă suspendarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană" şi implicit suspendarea dreptului de a circula fără viză în UE.


"Avem candidatul comunist, Dodon. Acest om le spune moldovenilor că vrea să anuleze Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, că vrea ca Republica Moldova să meargă în Uniunea Vamală a Moscovei şi îi condamnă astfel la sărăcie, pentru că nu trebuie să priveşti departe, ci doar la Republica Belarus, care de la bun început a optat pentru Uniunea Vamală a lui Putin şi să vezi ce înseamnă să fii acolo: sărăcie, înapoiere, izolare", a spus Traian Băsescu.


Despre celălalt candidat, Maia Sandu, preşedintele PMP a afirmat că "este candidatul care îşi doreşte ca Republica Moldova să îşi continue drumul spre vest, să continue democratizarea ţării, să facă democraţia funcţională în Republica Moldova".


În acest context, Traian Băsescu a lansat un "apel special" la vot către cei 100.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova care trăiesc pe teritoriul României, către cei 20.000 de tineri din Republica Moldova aflaţi la studii în licee şi universităţi din România".


Totodată, preşedintele PMP a afirmat că una din condiţiile ca PMP să participe la guvernare, după alegeri, este înfiinţarea Ministerul Reunificării.


"Cu certitudine, nu vom discuta nicio participare la guvernare fără condiţia de a se înfiinţa Ministerul Reunificării Ţării, cum l-a avut şi Germania înainte de unificare. Pentru ca acest lucru să se producă, reunificarea ţării, trebuie să crezi în el, şi atunci când crezi în el trebuie să îl afirmi public, instituţional şi spre ştiinţa tuturor statelor membre, indiferent că vorbim de prieteni sau mai puţin prieteni ai României", a afirmat Traian Băsescu.







Link to comment
Share on other sites

Basesc stie foarte bine ca unificarea cu Moldova este imposibila, dar da bine in fata la ... ( puneti ce credeti voi, public,oameni,prost etc.)

Pai in primul rand numai comparand standardele dintre tari ( si aici ma refer la costuri, salarii etc. ) ar iesi un deficit imens sa fie adus cel al Moldovei cu cel al Romaniei, bugetul Romaniei nu poate sustine acest lucru, pai atunci care ar fi solutia? sa se taie de la noi sa se dea la ei si se ajunge pe la mijloc, ori cum? Sunt multe intrebari la care nu sunt raspuns, e greu e foarte greu, SI EU VREAU dar trebuie sa fim realisti ca este imposibil, poate pe termen lung o unificare ar aduce beneficii romaniei, asa cum s-a intamplat si cu germania, dar pe termen scurt ar fi costuri foarte mari pe care romania nu si le poate asuma, totusi variante ar fi, de exemplu federalizarea, un sistem federal care, oarecum permite ca unele zone sa fie sarace si altele bogate, dar cine ar accepta asta si cum ar fi tara impartita?

Pentru moment acest lucru nu se poate.

 

Iar in legatura cu alegerile, nu stiu ce sa zic aceasta ura a Europei impotriva Rusiei ma enerveaza... NU Rusia este inamicul dar asta se vrea sa se vada, sper odata cu Trump presedinte SUA lucrurile sa mearga intr'un alt drum iar lumea sa isi dea seama ca Rusia nu este inamic, tocmai deaia nu prea ma intereseaza cine castiga, castiga Maia Sandu ? Ok... castiga rusu? Iarasi ok..

Edited by LS WhixY
Link to comment
Share on other sites

@, te anunţ că vei fi sancţionat cu un avertisment verbal pentru încălcarea următoarei reguli:

Este interzisă postarea cuvintelor monosilabice (exemplu: mă duc intr-un topic dintr-o categorie și postez "interesant, frumos, gj" sau dacă topicul îmi cere un răspuns amplu eu răspund cu 1-2 cuvinte).

Topic închis.

Edited by TG Silviu
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.