Jump to content

Standul Buzăului, printre cele mai vizibile la Târgul de Turism de la Romexpo. Muzeul a amenajat o miniexpoziţie de arheologie


AxiZ
 Share

Recommended Posts

646x404.jpg



Judeţul Buzău are, anul acesta, unul dintre cele mai vizibile standuri la târgul de turism de la Romexpo. Eeste amenajat în Pavilionul C3, Standul 8 şi are ca scop prezentarea obiectivelor turistice ale judeţului cu ajutorul hărţilor, pliantelor şi broşurilor, realizate de Consiliul Judeţean Buzău, echipa Geoparcului Ţinutul Buzăului şi de Centrele de Informare turistică din judeţul Buzău. Consiliul Judeţean Buzău participă la Târgul Naţional de Turism al României, organizat de Romexpo Bucureşti, pentru a promova potenţialul turistic, precum şi valorile culturale şi tradiţiile judeţului. Sâmbătă şi duminică, Asociaţia ”Zestrea bisoceană” promovează satul buzoian şi valorile tradiţionale printr-un atelier de ţesături şi cusături tradiţionale. Două din momentele artistice pregătite de organizatorii buzoieni au fost prezentate şi la standul naţional al României la invitaţia ministrului al Turismului, Mircea-Titus Dobre. Pe 16 februarie 2017 a susţinut un spectacol ansamblul folcloric ”Plaiurile Mioriţei” al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău iar pe 17 februarie 2017, ansamblul folcloric ”Drăgăicuţele” de la Clubul Copiilor Berca, judeţul Buzău.


646x404.jpg



”Mulţumesc domnului Ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru susţinerea acordată în promovarea judeţului Buzău şi pentru posibilitatea de a prezenta două momente artistice la standul naţional al României! Consiliul Judeţean Buzău, prezent şi anul acesta la Târgul Naţional de Turism al României, a pregătit mai multe momente inedite pentru a pune în valoare cultura şi tradiţia judeţului Buzău”, a scris Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău, pe pagina sa de Facebook.


646x404.jpg



Pe lângă misiunile celor implicaţi în turism, de la reprezentanţi ai pensiunilor, ai centrelor de informare, un rol important în promovarea valorilor buzoiene îl au reprezentanţii Muzeului Judeţean, care au amenajat la Romexpo miniexpoziţia de arheologie Cultura Monteoru, brand cultural buzoian. Tot Muzeul a asigurat panotajul şi pliantele cu informaţii despre trecutul acestor meleaguri, Tezaurul de la Pietroasa ori chihlimbarul de la Colţi.










Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.