Jump to content

Finlandezul Jukka Toijala este noul antrenor principal al echipei masculine de baschet Steaua CSM


Leventhe
 Share

Recommended Posts

baschet1.jpg?width=815




Clubul de baschet masculin Steaua CSM EximBank a anunţat, vineri, numirea finlandezului Jukka Toijala în funcţia de antrenor principal, după ce Claudiu Fometescu a fost demis, marţi, de la conducerea echipei.


"După ce au analizat CV-urile a peste 40 de antrenori şi au avut interviuri şi întâlniri cu finaliştii, oficialii Stelei CSM EximBank au ajuns la un acord cu antrenorul finlandez Jukka Toijala pentru a prelua funcţia de principal al echipei roş-albastre. El va fi ajutat de secundul Sasa Ocokoljic, campion în România cu CSU Ploieşti în 2015", se arată pe site-ul echipei de baschet Steaua.


Jukka Toijala, care va împlini în luna mai 45 de ani, este caracterizat pe site-ul Stelei drept "un adept al jocului rapid şi colectiv şi al unei apărări agresive, care a urmărit Liga Naţională de Baschet Masculin a României, unde au evoluat finlandezul Gerald Lee, dar şi Jonte Flowers, fostul său elev de la Kataja".


"Sunt recunoscător pentru şansa de a antrena Steaua CSM EximBank. Am urmărit campionatul României în ultimii ani şi am remarcat o creştere a calităţii baschetului. La Steaua, scopul nostru este de a valorifica întregul potenţial al jucătorilor pentru ca echipa să devină cea mai bună variantă a sa. Ne dorim ca la începutul play-off-ului să ajungem la cel mai bun nivel posibil şi să încercăm să scriem istorie pentru acest club", a declarat tehnicianul finlandez, după semnarea contractului.


Jukka Toijala a fost de trei ori campion în Finlanda ca jucător. A început să antreneze în 2006, a devenit rapid unul dintre cei mai buni tehnicieni din ţara nordică şi a dus echipele Kouvot şi Kataja până în finala campionatului. De altfel, la Kataja a cunoscut cele mai mari performaţe ca antrenor, alături de care a ajuns în sferturile de finală ale Eurochallenge, în 2013, unde a eliminat, pe traseu, CSU Ploieşti şi Gaz Metan Mediaş, precizează sursa amintită.


În 2014, Toijala a luat un an de pauză de la antrenorat, pentru a lucra în Federaţia Finlandeză de Baschet, dar şi pentru a vizita cluburi din Europa şi SUA (Frankfurt Skyliners, Khimky, Olimpia Ljubljana, Davidson College, LA Lakers). În toamna lui 2014, a revenit la Kataja, pe care a condus-o în a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup, dar şi în play-off-ul campionatului naţional.


Încă din 2005 a condus naţionalele de juniori ale Finlandei, iar din 2010 este omul din spatele ofensivei lui Henrik Dettmann, pricipalul echipei naţionale de seniori, cu care a participat la patru Campionate Europene şi la Mondialele din 2014.


Sasa Ocokoljic, noul antrenor secund, este recunoscut ca unul dintre cei mai buni fundaşi străini care au jucat în România. El a evoluat pentru CSU Ploieşti în 2005-2006 şi a revenit ca secund, în sezonul 2014-2015. El s-a ocupat de partea de scouting şi pregătire individuală în cel mai bun sezon de Eurocup al prahovavenilor, când a reuşit calificarea în Top 32, şi a preluat conducerea echipei din cauza problemelor de sănătate ale lui Vladimir Arnautovic. A devenit campion cu CSU Ploieşti în primăvara lui 2015. Aici a lucrat cu Marius Runkauskas, Levente Szijarto şi Vlad Negoiţescu.


Sursa: ProSport

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.