Jump to content

Olga Korbut, care la J.O. 1972 de la Munchen a urcat de trei ori pe prima treaptă a podiumului, și-a scos la licitație medaliile


RW Shyphter
 Share

Recommended Posts

korbut8aw.jpg

 

 

Viața după sport pentru mulți este plină de capcane. Cel mai recent exemplu e cel al marii campioane olimpice Olga Korbut, 61 de ani.

Fosta gimnastă, care are în palmares patru medalii de aur și două de argint obținute la Jocurile Olimpice din 1972 și 1976, a decis să valorifice aceste distincții mai mult din cauza problemelor pe care le are cu banii. Le-a scos la licitație și deocamdată a obținut 66.000 de dolari pentru aurul luat cu echipa în 1972 și 57.600 pentru cel din 1976. Distincția de aur de la sol de la Munchen s-a vândut și ea cu 52.800 de dolari, argintul de la paralele cu 24.600 de dolari, iar cel de la bârnă, din 1976, cu 24.600 de dolari. În finala de la bârnă din 1976, Korbut a fost învinsă de Nadia Comăneci.

Alte 26 de obiecte aparținând sportivei care a reprezentat Uniunea Sovietică și care în anul 2000 a devenit și cetățean american încă mai sunt de vânzare. Până acum, ea a adunat 230.000 de dolari, din care a rămas cu 183.300, restul ajungând, sub formă de comision, la firma prin care a scos aceste obiecte la licitație.

Problemele financiare ale Olgăi Korbut nu sunt de dată recentă. După divorțul din 2001, a început să rămână în urmă cu plata ipotecii casei pe care o avea în Georgia, iar New York Times a scris despre problemele cu băutura ale celei care s-a născut în 1955 la Minsk. În 2002 a fost arestată pentru că a furat dintr-un supermarket, iar apoi a fost supusă unui interogatoriu pentru că poliția descoperise sume mari de bani falși în casa în care locuia. Fiul său, Richard Borkevici, a fost apoi inculpat pentru falsificare. În prezent, cvadrupla campioană olimpică locuiește la Scottsdale, în statul Arizona.

 

 

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.