Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Noi materii pentru elevii de gimnaziu: La sport vor face scrimă, polo, canotaj sau patinaj artistic


Specter
 Share

Recommended Posts

Pavel Năstase a aprobat prin ordin de ministru noile programe şcolare pentru gimanziu. De la anul, copiii de clasa a V-a vor avea doar patru ore de limba română pe săptămână, în loc de cinci. Dar vor avea două ore de istorie în loc de una. În plus, apar materii noi precum educaţie socială, educaţiei tehnologică şi aplicaţii practice, informatică şi TIC, dar şi Consiliere şi dezvoltare personală .



scrima-olimpiada.jpg



Ce omit oficialii din Ministerul Educaţiei să spună: aproape 70% dintre şcolile din ţară au laboratoare, iar cel mai recent studiu de specialitate arată că unităţile noastre de învăţământ sunt dotate cu un calculator pentru fiecare 4,6 elevi. Ministrul Pavel Năstase a găsit soluţia: promite că va lua calculatoare de la universităţile care îşi schimbă des laboratoarele pentru a le da şcolilor. Teoretic, problema a fost rezolvată! Aşa că oficialii din Ministerul Educaţiei vin cu alte propuneri utopice. La orele de sport, elevii au în noua programă badminton, canotaj, hochei pe gheaţă, kaiac-canoe, polo pe apă sau scrimă. În realitatea, dacă ne uităm doar la Bucureşti, capitala României, 7% din cele 400 de şcoli nu au săli speciale pentru orele de sport. În plus, jumătate dintre elevii români au scutire la orele de sport. 43% dintre copii nu practică nicio activitate sportivă şi doar 14% fac sport în afara orelor de educaţie fizică de la şcoală.



Sursă


Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.