Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Feminism


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

2000px-Woman-power_emblem.svg.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feminismul include varii mişcări, teorii şi filosofii care sunt îngrijorate de problema inegalităţii sexelor, raselor şi a drepturilor omului. Militează pentru eliminarea oprimării femeilor, pentru drepturile şi interesele femeilor. Istoria feministă poate fi împărţită în trei mari valuri: primul, în secolul 19 şi la începutul secolului 20 ; al doilea, în anii '60-'70 ; al treilea, din anii '90 şi până în prezent. Teoria feministă a reieşit din aceste mişcări feministe. Se manifestă printr-o varietate de discipline, precum geografia feministă, istoria feministă sau critica literară feministă.

 

 

 

 

 

Feminismul a alterat perspectivele predominante din mari zone ale societăţii vestice, de la cultură la legi. Activistele feministe au militat pentru drepturile legale ale femeilor (dreptul la contract de muncă, drepturi de proprietate, dreptul la vot), pentru drepturi la integritate corporală şi la autonomie, pentru dreptul la avort şi pentru drepturile reproductive (incluzând accesul la contraceptive şi la calitatea îngrijirilor prenatale), pentru protecţia împotriva violenţei domestice, pentru drepturi împotriva hărţuirii sexuale şi a violului, pentru drepturi la locul de muncă (incluzând dreptul la concediu maternal şi egaliatea plăţii) şi pentru drepturile împotriva oricărei alte forme de discriminare.

 

 

 

 

 

Mai multe detalii aici şi aici.

 

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.