Jump to content

Sunteţi de acord cu legalizarea marijuanei?


BIS aka OldNab
 Share

Sunteţi de acord cu legalizarea marijuanei? (dezbatere)  

24 members have voted

  1. 1. Sunteţi de acord cu legalizarea marijuanei?

    • Da
      15
    • Da, însă doar pentru motive medicale
      7
    • Nu
      2


Recommended Posts

Imagini pentru politics

Dezbatere pe tema legalizării marijuanei

Folosiţi modelul de mai jos pentru a vă prezenta poziţia în cadrul dezbaterii:

Numele tău:
Poziţia ta:
Argumentul 1:
Argumentul 2:
Alte precizări:

(dacă aveţi mai mult de două argumente, puteţi continua voi cu Argumentul 3, Argumentul 4 ş.a.m.d.)


Folosiţi modelul de mai jos pentru a combate poziţia cuiva:

Numele tău:
Poziţia ta:
Contrez poziţia lui:
Contraargument 1:
Contraargument 2:
Alte precizări:

(dacă aveţi mai mult de două contraargumente, puteţi continua voi cu Contraargument 3, Contraargument 4 ş.a.m.d.)

 

  • Pentru a participa la o dezbatere va trebui să folosiţi modelele de mai sus. În caz contrar, veţi primi un avertisment verbal.

 

 

 

  • Păstraţi un comportament civilizat, injuriile sunt strict interzise. În caz contrar, veţi primi un avertisment.

 

Asiguraţi-vă că aţi citit Regulamentul Dezbaterilor înainte de a posta!

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Nietzsche


Poziţia ta: Contra


Argumentul 1: Are efecte toxice asupra sănătății. Marihuana conține mai mult de 400 de producte necunoscute ce provoacă intoxicații, riscuri psihice, tublurări de personalitate, crize de panică, ș.a.m.d. Dacă un minor începe să consume marihuana de la vârsta de 15 ani, s-a demonstrat că marihuana îl distruge practic complet, atât fizic cât și moral.


Argumentul 2: Provoacă dependență fizică, ce poate duce la anxietate și paranoie, care deseori sunt factorii ce-l provoacă pe om să înfăptuiască anumite crime.


Alte precizări: Dacă e folosită ca scop medicinal, sunt de acord.


Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Atticus


Poziţia ta: Pro


Argumentul 1: Față de marijuană, alcoolul și nicotina au efecte mai nocive asupra sănătății și sunt considerate legale. De ce marihuana nu e?


Argumentul 2: Are proprietăți medicinale și nu provocă dependență[1]


Alte precizări: N-am.


Edited by Atticus
Link to comment
Share on other sites

Numele tău: BIS aka OldNab
Poziţia ta: Susţin legalizarea completă a marijuanei.
Contrez poziţia lui: Nietzsche
Contraargument 1: Marijuana nu provoacă dependenţă fizică, iar dependenţa psihică apare doar la folosirea abuzivă a substanţei.
Contraargument 2: Marijuana nu are niciun efect asupra psihicului tinerilor de peste 21 de ani, iar cei de sub 21 de ani trebuie să consume maximum 2g / zi pentru a se asigura că nu vor exista consecinţe asupra creierului lor.
Alte precizări: Tot ce ai spus acolo sunt prostii, s-a dovedit că nu ai cum să mori de la marijuana. Nu există supradoză.

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: DutchMan
Poziţia ta: Pro
Argumentul 1: Marijuana nu are efecte negative asupra sănătății, în comparație cu alcoolul și nicotina.
Argumentul 2: Este folosita in scop medical și da rezultate pozitive.

Argumentul 3: Nu provoacă dependenta.

Argumentul 4: Odată ce e legalizată, domeniul va fi reglementat și consumarea produsului va fi mai sigura.
Alte precizări: - 

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Doru
Poziţia ta: Contra
Argumentul 1: Copiii astia prosti zic ce vad la televizor. De la marijuana la vena. Cam scurt drumu'. La un moment dat senzatia de la marijuana se pierde in timp. Esti dornic sa incerci ceva nou de fiecare data. Dar ce sa stie boracii din ziua de azi carora le e frica sa fumeze in plm ca ii bat parintii. 
Argumentul 2: Nimic
Alte precizări: Sal

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: BIS aka OldNab
Poziţia ta: Susţin legalizarea completă a marijuanei.
Contrez poziţia lui: Doru
Contraargument 1: Nu e deloc scurt drumul de la iarbă la heroină, stai liniştit. Majoritatea celor care bagă iarbă nu s-ar atinge de droguri mai tari. Senzaţia nu se pierde în timp, poţi să fumezi mai mult dacă prinzi rezistenţă, dar oricum asta presupune ani întregi de fumat regulat.
Contraargument 2: -
Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Nush, e complicat. 
Poziţia ta: sa se legalizeze!
Argumentul 1: Nu este daunatoare.
Argumentul 2: se poate trata cancerul. Din ce am citit pe internet, exista sute de mii de cazuri unde oamenii s-au vindecat de cancer. George bush a spus ca marijuana e ilegala, iar o universitate i-a dovedit contrariul:VINDECA CANCERUL! Bush a trecut documentul la dosare neclasificate. Evrei cacaciosi!
Alte precizări: sa se legalizeze tot in *** mea

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: fabishunk
Poziţia ta: pro
Argumentul 1: vindeca parkinson, nu provoaca malformatii, amelioreaza cancerul si il opreste din anumite stadii @BIS aka OldNab morfina este cancerigena.
Argumentul 2: nu am spus ca vreau sa ii vad pe pustii de 10 ani la colt de strada cu narghilele, dar atata timp cat baietii baga tigari la bucata in spate la fornetti (am realizat in a 9-a ca jumate de liceu fuma acolo in pauza) si se trezesc la 20 de ani ca au leucemie sau cancer la plaman, mai bine maria, care chiar este opusul bauturii.
Alte precizări: noroc

 

inainte sa comentati ganditi-va ca e legal sa fii poponar si sa faci sex cu un alt barbat apoi comentati

Edited by FabiShunk SS
Link to comment
Share on other sites

Numele tău: DaniRB
Poziţia ta: Da, marijuana ar trebui legalizata.
Argumentul 1: Marijuana este un drog usor care dauneaza aproximativ la fel de mult ca si tutunul, poate chiar mai putin. Nu ofera dependenta fizica, iar dependenta psihica apare doar cand este consumata in cantitati mari, dar pana la urma, foarte multe chestii pot da dependenta psihica, chiar si Internetul, televizorul, fast food-ul, etc. asa ca nu vad cu ce e mai rea decat lucrurile astea din punctul acesta de vedere.
Argumentul 2: Multi oameni spun ca iarba este o poarta catre alte droguri mai puternice, precum cocaina, heroina, ketamina etc., dar nu sunt de acord. De cele mai multe ori, anturajele in care un individ trebuie sa se infiltreze pentru a cumpara marijuana sunt cele responsabile pentru aceasta trecere "de la iarba la vena". Dupa ce devii familiar cu canabisul si te obisnuiesti cu fumatul acestuia, este normal sa aiba loc incercari din partea altora de a-ti oferi/vinde droguri mai puternice. Acest lucru nu s-ar intampla daca marijuana ar putea fi cumparata in mod legal si in siguranta de la farmacii sau afaceri particulare care sa vanda marijuana.
Alte precizări: Legalizarea ierbii nu este un subiect care ma pasioneaza, dar, cum am spus, sunt de parere ca ar trebui legalizata. Pana la urma, cine vrea sa consume o va consuma oricum, indiferent de legalitatea ei.

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Clarxon
Poziţia ta: Pro legalizarea.
Argumentul 1: Pe langa faptul ca persoanele care isi procura Marijuana, o fac intr-un mediu periculos este doar la o aruncatura de bat ca un simplu consumator sa ajunga victima unei agresiuni, pe langa asta cumparatorul respectiv are toate sansele sa fie inselat atat in calitate cat si la cantitate, daca aceasta planata s-ar legaliza, nu ar mai exista astfel de probleme iar totul s-ar petrece intr-un mediu control si legal!
Argumentul 2: Dupa parerea mea, daca treci pe langa un consumator, nici macar nu poti sa il deosebesti de o persoana normala, acelasi lucru nu as putea sa il zic despre oamenii care consuma droguri mai tari cum ar fii: Ecstazy, Heroina, Ketamina sau alte substante produse sintetic in laborator si consumate abuziv. Pe de alta parte aceasta nu iti poate provaca moartea, trebuie sa consumi o contitate impresionanta 680 kg pentru a te duce in starea de supradoza, ceea ce este practic imposibil, ba mai mult Marijuana nu creeaza dependenta fizica, este o dependenta psihica echivalenta cu cea a fumatului de tigari. Si cum s-a mentionat mai sus, legalizarea ei ar putea aduce economiei tarii un plus, pe langa faptul ca este accesibila tuturor dar si turismul ar creste exponential.
Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Kimbal
Poziţia ta: sustin legalizarea completa
Argumentul 1: Consider ca este un subiect tabu' doar din cauza ilegalitatii sale. Nu provoaca dependenta, nu este toxic pentru corp (consumat in cantitati mici)
Argumentul 2: Totusi trag un semnal de alarma pentru sportivii de performanta, principalul ingredient psihoactiv din marjuana (THC) se considera DOPAJ si atrage asupra sa 2 ani de suspendare din toate competitiile sportive oficiale. 
Alte precizări: Orice lucru facut in exces dauneaza, la fel si consumul de marijuana, deci consumat cu cap... este ok!

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: eB L U C A Z ELEFANTUL KIA 

Poziţia ta: Sunt pentru legalizare. 

Argumentul 1: Oamenii găsesc căi de procurarea a marijuanei pe piața neagră care este scumpă și periculoasa, legalizarea ei va duce la scăderea prețului și a riscurilor. 

Argumentul 2: Consumul de Marijuana e mai sănătos decât consumul produselor de tutun

Alte precizări: Nu, nu consum Marijuana. Susțin legalizarea ei din cauză că nu am văzut argumente puternice împotriva legalizării ei. 

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Stefan
Poziţia ta:Pro, motive medicale.
Argumentul 1: In scopuri medicale este benefica, atat, n o sa stau sa dezvolt ca e bine cunoscut acest aspect.
Argumentul 2: Folosita des, fara prescriptie si amestecata cu tutun poate crea dependenta, stiu din experienta mea si a altora.
Alte precizări: Nu va drogati ca nu va ajuta.

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: CouldnoT
Poziţia ta: Yes
Argumentul 1: It's whether legalized or no, available everywhere, legalizing such a thing will certainly help economies and organize it's use with a limit set.  
Argumentul 2: Smoking a cigarette makes many people, suffering from some personality disorders, in prison and Instead of trying to help them overcome their problems ruin their life.
Alte precizări: I'm not saying we should smoke it or stating that it's good or bad! I'm saying we shouldn't punish its users. 

Link to comment
Share on other sites

 

Numele tău: Big.Stoony.
Poziţia ta: Contra
Argumentul 1: Cand am deschis topicul eram sigur ca va exista "pentru motive medicale", asta aleg si eu. Doar pentru atat ar fi bine folosita pentru ca creeaza dependenta.
Alte precizări:

Edited by Big.Stoony.
Link to comment
Share on other sites

Numele tău: travis
Poziţia ta: pro

 

N-am sa insir argumentele pro, se stiu deja si nu are rost. In schimb vreau sa prezint cateva puncte de vedere referitoare la argumentele pe care unii le considera negative.

 

Gateway drug: Fals. Starile oferite de planta asta nu-ti altereaza gandirea, nu-ti ofera curajul de alcool, nu te indeamna la tampenii. Ca vrea X sau Y sa-si rupa capul si nu se multumeste cu high ul calmant al THC ului, asta e alta poveste. Si referitor la asta, daca cannabisul ar fi legal, ai putea cumpara de la un furnizor legit. N-ar mai fi vanzare pe piata neagra la iarba stropita cu pesticide, iarba indoita cu fentanil, iarba cu nisip sau fragmente mici de sticla sa te traga la cantar etc. In felul asta nu te vei simti ca in The Walking Dead cand mergi printr-un cartier mai sarac.

 

Dependenta: Fals. Tu decizi cat de des vrei sa fumezi, cat de mult sa fumezi si cum sa fumezi. Daca nu ai disciplina si autocontrol e fix problema ta, mai bine nu pui mana pe nimic. 

 

Anxietate: In cazul in care fumezi intr-un loc public si stai cu morcovul in anus sa nu te prinda cineva mi se pare normal sa fii panicat. Majoritatea habar n-au dar ambientul joaca un rol imens in starea pe care ti-o ofera planta. PS: Daca esti mai anxios de fel, e mai bine sa ai un trip sitter cu tine. 

Mai poti avea stari de anxietate in cazul in care nu esti obisnuit cu efectul THC ului si consumi mai mult decat trebuie. 

Overall conteaza foarte mult unde consumi, cu cine consumi si cat consumi si nu in ultimul rand, starea ta inainte de a consuma.

 

Argumente CONTRA reale:

1. Daca alegi sa fumezi, fumul inhalat e tot fum, tot are un efect negativ asupra plamanilor. 

2. Afecteaza compozitia chimica a creierului la varste fragede fapt ce duce la tulburari cognitive. 20-21 de ani e varsta potrivita pentru a sparge gheata :d

 

Alte precizări: Nu sunteti "cool" daca fumati doar de dragul anturajului sau pentru aparente. Bucurati-va de planta si nu mai fiti prosti. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, travis. said:

Gateway drug: Fals.

Nici adevărat, nici fals, deoarece sunt unii care sar spre ceva mai tare iar alții rămân la marihuană, deci diferă de la caz la caz. Totul depinde cât de des se consumă.

 

Dacă se consumă aproape zilnic substanța, atunci compoziția chimică a creierului începe să se deprindă la reacțiile provocate de marihuană (emanația de dopamină și serotonină) și starea de high devine ceva obișnuit față de care creierul este mai pregătit să răspundă, echilibrând hormonele mai eficient și mai rapid în urma consumației. Deci pentru a simți aceași stare de relaxare sau de fericire provocată ca și în primele experiențe vei fi nevoit să mărești dozajul până ajungi la un punct în care decât să bagi gram peste gram, posibil să fii tentat să încerci o variantă care să nu-ți consume atât de mult timp și de loc însă care să te facă să manifești aceași stare (un praf, o pastilă, etc.)

 

Pe de altă parte, dacă se consumă cu moderație, să zicem 1 - 2 ori pe săptămână atunci nu riscăm să alterăm compoziția hormonală a creierului și aproximativ fiecare dată când consumi experiența va fi practic identică cu alte dăți.

 

14 hours ago, travis. said:

Dependenta:

Dependență nu, însă tentația de a mări dozajul da. Vezi explicația de mai sus.

La fel, problema marhiuanei nu e atât dependență fizică precum fumatul, ci mai degrabă refuzi la ceva ce-ți aduce plăcere. Deci, pentru unii poate fi problematic dacă marihuana este printre unicele surse de fericire și plăcere pe care le are în viață

 

14 hours ago, travis. said:

In cazul in care fumezi intr-un loc public si stai cu morcovul in anus sa nu te prinda cineva mi se pare normal sa fii panicat. Majoritatea habar n-au dar ambientul joaca un rol imens in starea pe care ti-o ofera planta.

Aprob

 

14 hours ago, travis. said:

20-21 de ani e varsta potrivita pentru a sparge gheata

Oricând îți poți altera compoziția chimică a creierului, 30, 40, inclusiv 50 de ani. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.