Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Avalanșă de recorduri » Victoria lui Roger Federer contra lui Rafael Nadal,


RW Shyphter
 Share

Recommended Posts

808157-roger-federer-rafael-nadal.jpg

 

 

Ce început de sezon pentru Roger Federer! 21 de meciuri jucate, o singură înfrângere, 3 trofee (un Grand Slam, două Mastersuri), 3 victorii cu Nadal și numărul 4 mondial deja adjudecat!

Victoria de aseară, pe care Federer a repurtat-o în finala de la Miami, scor 6-3, 6-4, contra eternului rival Rafael Nadal, a avut aceeași rețetă: forehanduri perfect acordate, servicii stabile, în jurul procentajului de 90% și backhanduri incisive, în care, din nou, sliceuri a apărut foarte rar.

Într-o declarație pentru ESPN, Brad Gilbert a fost clar: "Îl urmăresc pe Federer din 1998, dar cred că acum joacă cel mai bun tenis din carieră. Și-a ajustat backhandul, și-a completat jocul, e incredibil".

A fost a patra victorie consecutivă în fața spaniolului, o performanță reușită în circuitul ATP doar de Novak Djokovici.Federer a strâns 5 seturi consecutive câștigate împotriva rivalului său, dacă luăm în calcul finala de la Australian Open și meciul de la Indian Wells.

Interesant e că în clasamentul pentru Turneul Campionilor, care ia în calcul doar rezultatele din anul calendaristic, Federer este pe locul 1, Nadal pe 2, Andy Murray pe 12, iar Novak Djokovic pe 22 (!).

23-14este scorul întâlnirilor directe între Nadal și Federer. Dacă scoatem din ecuație cele 13 victorii pe zgură ale spaniolului, Federer are 10-9 pe hard și 2-1 pe iarbă

În interviul dat pe terenul din Miami, imediat după victoria cu Nadal, Federer a fost întrebat despre următoarele turnee de Masters, cele din sezonul de zgură, însă elvețianul în vârstă de 35 de ani a mărturisit: "Nu mai am 24 de ani, trebuie să am grijă de corpul meu. Foarte probabil nu voi juca niciun turneu pe zgură până la Roland Garros".

 

 

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.