Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Faction Leader Rules


Kelton
 Share

Recommended Posts

Mi se pare ok noua variantă însă la faza cu recrutarea membrilor, nu mi se pare corect să trebuiască să ținem aplicațiile 24 de ore deschise pentru a accepta 2 persoane.

Link to comment
Share on other sites


translate pnm am incercat nu-s chiar bun la engleza dar ma plictisesc


Hello,


As we announced, we are updating the important rules from the community. Below you have a link with a beta version of updated leader rules. We want to know your opinion about this rules, if you are thinking that something it's wrong, if there's a rule that needs to be modify.


As always, if you let a comment about a modify, argue the answer.

I'm asking leaders to let their opinions in the 'Lider Section' to be more easy to find your opinion.




\


Eu sunt de acord cu regulile, dar cu 10 codati banati nu cred ca e bine, mai ales ca eu daca vreau am sa joc pe 10 conturi diferite si scot lideru si dau wipe si fac ce vreau eu daca ma duce capu si ma duce ca s prost adica iaw. In fine, daca ne gandim putin niste oameni pot face orice daca baneaza 10 conturi. Cum zice si kappa, liderii nu sunt obligati sa isi piarda functia pt prosti ca noi


Link to comment
Share on other sites

Nu e ok chestia cu promovarea, au fost scurtate prea multe zile, din contra sa fie cat mai multe zile de asteptat, deoarece membrii sa munceasca pentru un rank4, sau chiar pentru functia de lider.

Subliderii sa fie alesi de unde vrea un lider, deoarece, daca nu cunosc nici o persoana rank3+ din factiue, ii dau sublider, ma risc de un Leader warn, sau si mai grav.

Sloturile la Ganguri sa fie putin micsorate, in special pe rpg1 si 2.

Sa poata aplica un playeri fara nici o activitatea lunara, dar totutsi odata intrat in factiune sa faca minimul de 20ore pe luna.

Un lider care a fost inlaturat din functie sa aibe o interdictie la Lider timp de 6 luni, indiferent de cat timp era in factiune, si la fel un lider care a fost demis prin demisie si avea peste minim, sa aibe interdictie doar de 4 luni, la lider.

Sper sa ma intelegi, astea sunt propunerile mele.

Link to comment
Share on other sites

Regulament bine facut, felicitari. Dar, mai bine sa se scoata aia cu minim 30 de ore si sa ramana cea cu 20 de ore in luna respectiva. Parerea mea.

Ce trebuia bagat si s-a bagat trebuia aia cu durata de lider pe RPG1/2, 4 luni. Nu mi se pare corect sa stai un an jumate pentru a nu primi 300 FP. Acum, e mai bine cu 4 luni deoarece rezisti si tu 4 luni. Pe RPG3/4 e usor, 2 luni de mafie ca lider, e ceva dar totusi, e bataie de cap.

Link to comment
Share on other sites

Toti zic ca e perfect, pentru ca nu cunosc sau nu ii intereseaza. Eu as avea de adaugat cate ceva, de exemplu, eu am doua locuri libere in factiune si vreau sa recrutez, nu e logic sa tin minim 24 de ore aplicatiile deschise ca sa recrutez 4 playeri, dintre care doi vor intra. In cele 24 de ore minime, mie imi pot aplica 100 de playeri, cum aleg eu 4 din 100? Trebuie regandit acolo putin. O alta modificare este cea a testului, nu ne puteti impune 15 intrebari, pentru ca regulamentul FBI-ului, spre exemplu, este mult mai complex ca a unei factiuni de Taxi spre exemplu, de unde rezulta ca trebuie mai multe intrebari, era ok asa regula aceea cu maxim 20 de intrebari. Ultima observatie este cea cu perioada de promovare, stergerea sanctiunilor. Nu inteleg de ce vreti sa le scadeti, asa vom avea numa "legende" pe B-Zone, rank 5 peste tot(obtinut in 3 luni) intr-un departament, nu mi se pare normal fata de altii care au stat si 8 luni pentru un rank 5.

 

 

 

Imi place de cei care n-au nicio treaba cu functia de lider si spun ca ar trebui sa creasca numarul de ore, ca ar trebui sa dreaga si sa faca. Activitatea unui lider (in special din departament) se bazeaza pe forum si rpg. 4-5 reclamatii pe zi, trebuie sa astepti sa puna membrul dovada, explicatie, poate intrebi un admin eventual, aplicatii, statistici pe forum, moderarea sub-forumului factiunii, ai ce face ca lider, nu doar te joci, tastezi [/members] si dai rank.

Am fost lider 6 luni la un departament si stiu cu ce se mananca functia, nu sunt necunoscator. Deschideam aplicatiile 2-3 ore si primeam deja vreo 50 de aplicatii, aveam 3 locuri libere si vreo 20 de candidati erau potriviti cu o aplicatie buna, nu aveam cum sa accept atatia pe un singur loc. Cum zice si MaxyMuSs, daca tin aplicatiile deschise 24 de ore se vor strange peste 200 aplicatii si daca am tot 3 locuri cum fac? Stau toata ziua si ma holbez la aplicatii gandindu-ma pe cine sa accept si pe cine sa resping desi majoritatea aplicatiilor sunt bune?

Partea cu schimbarile timpului de rank up la fel, mi se pare aiurea in special la departamente. Tocmai ne plangeam intr-un topic ca nu avem suspecti, dar cu 15 rank4+ in fiecare departament cum o sa fie, o sa ne creasca suspectii sau cum?

Imi place chestia cu motiv de respingere pentru fiecare aplicatie, o sa reduca mult favorizarile si o sa fie ca acum vreo 2 ani cand liderii erau obligati sa ofere motiv.

 

 

 

Ce urmează să spun acum este pentru departamente, pentru că restul...sincer nu mă interesează.

Doar ei doi pe lângă că au citit și au înțeles regulamentul și-au pus și mintea la contribuție, spre deosebire de restul care spun că totul este perfect sau au doar problema cu subliderii.

Sincer chiar mă bucur când văd că mai există persoane ca voi, care pot să pună problema într-un mod diferit :).

 

Observ că prea multe persoane au uitat să gândescă logic și se iau după orice lucru care scrie în regulament, dar nimeni nu mai stă să analizeze, gândirea deja devine opțională pe aici.

 

Mai citiți o dată postările la care am dat quote, dacă vreți să schimbați ceva la regulamentul acesta în bine.

Edited by Peiu S4F
Link to comment
Share on other sites

@@Kelton, Vezi Kelton daca liderul trebuie sa aleaga sublideri doar din factiune de minim r3 atunci pica factiunea. Hai sa ne gandim
"Vasilica a luat lider la VTB, Vasilica are prieteni care il pot ajuta sa ridice mafia, dar Vasilica nu poate sa aleaga sub din afara factiunii ( in VTB la r3+ sunt doar palete cu 5-1860 la Gangster Top. Mafia ( VTB ) lui Vasilica pica jos la fel ca celelalte mafii.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Mi se pare incorect sa poti alege ca sublideri doar din membrii de rank 3+ ai factiunii. Ar fi mai ok ca in prima saptamana de lider ca liderul sa aibe dreptul de a-si alege oricare 2 sublideri. Dupa acea saptamana, el sa fie nevoit sa ofere functia doar celor care au detinut minim rank 3 intr-o factiune de acel tip.

 

De acord sunt și eu.

 

 

 

"Liderii de ganguri care au intr-o luna cel putin 10 membrii banati pentru coduri, necooperare la control sau interdictie pe conturile secundare vor fi inlaturati din functie. (Sanctiune: Demitere"). Pai scuza-ma, dar cu ce este un lider responsabil ca membrii lui primesc ban, cu atat mai mult, un lider nu are acces la ip-uri, "interdictie pe conturile secundare", de unde sa stie un lider daca are interdictie sau nu pe conturile secundare. Sunt 100% de acord anticodati, dar liderul nu inteleg de ce ar fi "responsabil" pentru ca "niste unii" joaca cu coduri. Asta e responsabilitate adminilor, a voastra cu anti-cheat-ul.

 

De acord și aici.

Link to comment
Share on other sites

Nu sunt de acord cu scăderea timpului de promovare în rank și clear la faction warn-uri, era foarte bine cum era înainte. Rank 5 nu este un rank pentru oricine, iar acum după 79 de zile în pașnice/ gang și 109 zile la departamente mi se pare puțin absurd. De asemenea, am o obiecție privind regula legată de recrutarea membrilor "se vor accepta minim 2 jucători pentru fiecare loc liber în facțiune iar dintre aceștia va rămâne doar cu cel cu scorul cel mai mare la teste". În majoritatea facțiunilor deja se resimte introducerea regulii cu cele 20 de ore lunare și chiar nu îi văd rostul acestei modificări, într-o facțiune intri să capeți cât mai multă experiență, nu să faci concurența la testul de intrare.

 

O ultimă precizare, legată de impunerea celor 15 întrebări la testul teoretic. Consider că liderul știe cel mai bine aspectele cele mai importante care trebuie vizate la acest test teoretic și diferă de la facțiune la facțiune. Nu poți să compari complexitatea regulamentului din departamente cu cel dintr-o facțiune pașnica sau gang. Cel mai bine este să rămâna la alegerea liderului câte întrebări trebuie să conțină acest test, de la 15 la 20.

 

Mai sunt câteva aspecte care ar trebui modificate, au fost scrise de alții mai sus. În rest este ok, îmi place că sunt menționate sancțiunile și că totul este mai explicit.

Edited by Evoque
Link to comment
Share on other sites

In mare, mult mai ok decat cel anterior.

  • Micsorarea timpului de rank-up mi se pare chiar ok (nu mai trebuie sa-ti dedici 5 vieti ca sa faci de 2 ori rank 5). Dar s-ar mai putea reduce putin, rank 2 sa se primeasca la 1 saptamana de la intrearea in factiune (la rank 1 esti oarecum considerat in perioada de teste, eu zic ca printr-un un raport finalizat fara probleme poti demonstra ca ai trecut de acea perioada). De asmenea, si la FW-uri, 14 zile tot o perioada cam maricica pentru greseli.
  • Treaba cu subliderul la mafii poate, poate ca este catusi de cat naspa, dar pentru celelalte factiuni nu-i inteleg pe unii de ce se plang... In momentul actual, subliderul nu are multe avantaje, desi mai demult se vorbea ca subliderii o sa aiba drepturi mai mari, la corectat raportul, la raspundere la aplicatii (propunere acceptata, da' se munceste atat de mult, incat din 2015 de cand a fost acceptata inca se mai fac modificari pentru "perfectionare"), deci daca cineva isi doreste atat de mult sa ajute un lider, o poate face si fara rank-ul de sublider, intrucat, cam tot ce poate face acesta este sa aplaneze o cearta oprind chat-ul factiunii. Asa ca nu stiu de ce ar fi atat de urgent sa ia sublider de cum intra in factiune in loc sa stea si el o luna, sa vada lumea cum este si abia se mai acomodeaza si el cu factiunea.
  • Orele petrecute in joc... Cea mai mare prostie cand vine vorba de acest regulament. Nu se ia in calcul si timpul petrecut de lider pe webiste/forum. Ca lider, cea mai mare perioada a timpului administrand factiunea o petreci pe website/forum. Cat timp factiunea merge ca pe roate, forumul e bine pus la punct, nu sunt probleme interne, toata lumea e fericita, liderul isi face treaba, asadar cu ce relevant faptul ca isi petrece toata luna in joc, sau ca intra doar ca sa verifice anumite chestii, de distractie (adica mai putin). Vreti totusi sa puneti o limita? 10-15 ore, asa, sa zicem ca e suficient cat sa nu fie paralel cu ce se intampla in joc. Desi si treaba cu orele ca membru, nu e foarte ok.
  • Treaba cu perioada minima, din nou, o prostie. De ce 300FP? Sa-l faceti pe om sa se lase de server sau ca sa-l faceti sa bage bani sa-si ia gold ca sa curete FP-ul? 60 e de ajuns (desi si acesta pare cam exagerat). Daca omul a abuzat de functia sa, stiu ca treaba asta se sanctioneaza cu ban. Daca doar a incurcat, il dati afara. De ce o perioda minima atat de mare si pe 1 si 2? Pe 3 si 4 aia se duce timpul mai repede? Iar legat de particica aceea, cu 6 luni ca sa poti lua lider iar dupa 3 luni, in realitate defapt acele 3 luni se aplica doar daca nu gasesc pe cineva suficient de bun (cel putin asta mi-a fost mie explicatia data de adminul care facuse lista), altfel, tot 6 luni. In fine...
  • Pentru testlog, 15 intrebari sunt suficiente (o fi fost alea 20 de ajuns pentru unii, dar fac pariu ca 5 dintre raspunsuri sunt prea greu de gresit)
  • Treaba cu 10 jucatori din mafie banati/luna => lider demis e o prostie. Cu e e vinovat liderul ca ei vor sa foloseasca coduri? Un lider isi obliga membrii sa foloseasca coduri?

Poate ca pentru unii ce am zis inseamna mai putina "munca pentru server", dar nu uitati, e un joc, trebuie structurat astfel incat sa permita jucatorilor sa se bucure de el si jucarea lui sa nu presupuna un minim de timp pretrecut mare.

PS.: Scuzati pentru eventualele greseli gramaticale/de exprimare.

Edited by eB Catalin
Link to comment
Share on other sites

Micsorarea timpului de rank up si regula cu subliderii cred ca este ceva ce multi asteptau de mult timp. Adica, in departamente, timpul era exagerat de mare pentru un rank 5 (aproximativ 5 luni), fratilor, daca mai iei si vreo 2 fw-uri in departamente pe la rank 1-2-3-4, risti sa stai rank 4 undeva aproape de 7 luni sau chiar mai mult. Adica, inteleg ca rank 5 este ceva cu care sa te mandresti, dar, sa iti dedici jumatate de an pentru un rank 5 este cam mult. Iar regula cu subliderii, intr-adevar este ceva nemaipomenit pentru toti, de ce? Pentru ca majoritatea noilor lideri ca sa zic asa, cand obtin functia uita ca au membrii de rank 5 in factiune care au chiar si cateva sute de zile si isi aduc ei o maimuta din afara factiunii ca, "au mai multa incredere in ea". Frate, sa fim seriosi? Inteleg ca iti e prieten, dar, omul ala de rank 5 care sta acolo de peste 200 de zile sau chiar mai bine chiar nu iti ofera destula incredere? Pana la urma daca nu merita sublider zbura de mult din factiune, (3/3, ban, s.a.m.d), dar sa faci peste 200 de zile chiar este o realizare si surpriza cea mai neplacuta este atunci cand noul lider nici macar nu se uita la tine si isi aduce din afara factiunii. Keep up the good work.

Edited by Capitanul Burci
Link to comment
Share on other sites

In mare parte e ok, dar regula cu sub-liderii cred ca ar trebuii putin modificata, adica sa fie scrisa exact cum era inainte, sa poti alege cati sub-lideri vrei dar sa fie de rank 3+, asta cu doar 3 e cam prostie daca nu mai poti aduce din afara factiunii. Regula aia cu 10 banuri este o alta regula gandita gresit, aici puteti sa puneti la votul adminilor de level 4+, in cazul in care un lider de mafie are o mafie plina de codati, adica daca un lider are 20-30 de banati pe luna atunci e ceva in neregula, dar la 10 banuri, un lider nu are de unde sa stie ce are fiecare membru in calculator.

Link to comment
Share on other sites

Despre testarea unui candidat, la proba teoretică, ar fi mai bine ceva de genul: "Este obligatoriu ca proba teoretică sa conțină minim 15 și maxim 20 de întrebări din regulamentul general și intern al facțiunii respective."

 

Cat despre subliderii facțiunii, având în vedere ca subliderii au un rol important în conducerea facțiunii nu este nevoie de sublideri dezinteresați și plictisiți, asa ca ar fi bine ca activitatea minima a unui sublider lunar sa fie de minim 30 de ore. În plus, poate asta suna ca o propunere extrema, dar un sublider care își are funcția de minim 14 sau 30 de zile sa aibă voie sa modereze subforumul facțiunii, adesea eu, ca sublider, m-am găsit in situația când aveam nevoie sa postez pe forum la "Anunțuri importante" dar topicul era închis iar liderul nu avea timpul necesar pentru a-l deschide puțin pentru mine. Evident că pentru a-i se acorda acest privilegiu unui sublider liderul trebuie sa fie in total de acord.

 

Din nou, cat despre testarea candidaților, de ce trebuie păstrate dovezile unui test șapte zile? Hai sa nu zic 48 de ore, sa zic 72, cred ca 72 de ore ajung, dacă în acele 72 de ore nu ti-a cerut nimeni dovezile nici nu o sa ceara altcineva în viitor. Eu îmi umplu degeaba spațiul în PC cu 40 de poze.

Link to comment
Share on other sites

@Kelton Sincer noile updateuri sunt in defavoare maxima la Ganguri . Hai sa iti zic . La pasnici , departamente etc sunt ok cu 30 ore jucate in 2 luni si 20 ore jucate pe luna , pentru ca acolo trebuie activitate , etc au raport etc . La ganguri , trebuie mafioti nu trebuie sa fie membrii asa activi , doar la wars , pentru ca asta e principalul obiectiv al mafiilor . Si tot asa regula cu Sublider la r3+ e prea de tot... Daca as vrea sa chem un om si sa imi fie de ajutor , adica sublider , inseamna ca trebuie sa aibe r3? E prea de tot. Concluzia mea , sincer , e ca la ganguri e dafavorizare ca nu trebuie activitate ca nu au raport ca la pasnice si departamente.

Edited by CalinN
Link to comment
Share on other sites

Aia cu asteptat mai mult dupa rankup e exagerata, era mai bine inainte.

De fapt s-a micșorat timpul de rankup/fw clear. Înainte de la Rank 2 la 3 intr-o mafie pe RPG 1 așteptai 30 zile de la ultima promovare, acum 21. Tragi singur concluzia :)

Link to comment
Share on other sites

Vreau să mă exprim și eu.

 

Mai bine încercăm să nu automatizăm tot și să începem să discutăm cu liderii ca să pună și ei osu' la muncă.

De ce credeți că s-a ajuns la regula cu 30 ore jucate în ultimele două luni pentru a aplica? Din cauza numărului mare de favorizări a liderilor pentru prieteni, colegi, familie, amanți etc... Din cauză că jucătorul care depune un anumit număr decent de ore pe zi pe SAMP este respins iar cel care face o oră o dată la 6 luni este acceptat... De aceea zic să nu încercăm automatizarea sistemelor și să punem liderii să facă treabă calumea. Ar trebui să se scoată această restricție și dacă liderii sunt prinși că favorizeaază cu privința la aplicații, spre exemplu dacă respinge un jucător pe motiv de puține ore jucate pe luna respectivă și acceptă altul cu un număr de ore egal sau mai slab să fie sancționat pentru favorizare. Orice se numește „favorizare” să fie sancționată și să nu trecem la automatizarea sistemelor. Cu privire la 20h/lună pentru activitatea membrilor nu am nimic împotrivă, fiecare cu părerea sa, pentru că de fiecare dată ai ce face. Nu e chiar așa greu să joci 1h pe zi.

 

Revenind, de aceea și adminii de nivel 4+ ar trebui să se ocupe serios de orașele la care sunt responsabili... să verifice periodic aplicațiile, reclamațiile și așa mai departe, iar lunar să se facă statistica cum se făcea pe vremea lui Paulinho când era admin 4. Într-adevăr, munca de admin 4 nu e chiar așa ușoară pe cum pare pe dinafară, dar totuși sunt considerați mai mult decât niște admini simpli, și de aceea trebuie să implice și puțin interes în funcția pe care o dețin.

 

La regula cu privire la acordarea subliderilor, liderul nou în funcție să aibă dreptul să-și aleagă ambii sublideri din afara facțiunii sau orice rank din facțiune, să rămână la alegerea sa cum vrea să-și aleagă primii 2 sublideri, iar apoi să aleagă rank 3+ din facțiune.

 

Cu privire la sistemul nou de rank up nu știu ce să zic... Pare a fi o idee bună, dar mă gândesc și la faptul că nu mai are aceeași valoare membrul de rank 5 care acum în 79 zile (2 luni și aproape 3 săptămâni) deja acumulează vechimea pentru rank 5... Mă rog, e doar o părere.

 

Cu privire la regula care spune de demiterea unui lider care are mai mulți de 10 membri banați (pentru necooperare, coduri) într-o lună e mult prea drastică... Într-adevăr, sunt și lideri care își aduc membrii codați ca fiind prieteni, dar atât timp cât se respectă regulile de nefavorizare cu privire la aplicații, eu aș zice că n-o să mai fie favorizări și nu o să se mai aducă prea mulți codați în facțiune, nu? Până la urmă sunt maxim 2-3 mafii pe câte un server RPG care are lideri ce favorizează și aduc codați pe propria răspundere.. dar și restul de 6-7 lideri de mafii cu ce-s vinovați că ei n-au nicio treabă cu membrii lor și membrii lor folosesc cod? Majoritatea jucătorilor suntem împotriva codaților, în special la waruri, și realizez că încerci diminuarea codaților de pe server și aduci fel de fel de reguli... dar consider că demiterea unui lider care are mai mult de 10 membrii banați per lună pentru coduri, necooperare e mult prea drastică... De exemplu, pe RPG2 nu aș putea spune că toți liderii de mafie au relații cu membrii lor și își aduc codați fiind conștienți că acceptă prietenii care au coduri deși pe server sunt doar două mafii care au mai mult de 65 turfuri per total (Avispa Rifa și Southern Pimps), iar restul de celelalte 7 mafii au maxim 3-4 turfuri, chiar sunt 3 mafii dacă nu mă înșel care n-au niciun turf.

 

E doar părerea mea, fiecare privește dintr-un punct de vedere diferit.

Edited by eB SorynN
Link to comment
Share on other sites

Rankurile nu trebuie date asa usor, mai ales rank 5, ce faceti aici?

 

Mi se pare mult prea mult sa trebuiasca sa ti aplicatiile deschise minim 24h.. Am urmarit o data, la o factiune de tip taxi s-au adunat 9 pagini de aplicatii in 2h, ganditi-va putin cate se aduna in 24h?

e adevarat


asta sa fie deschise si in h.a =)))

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.