Jump to content

Microsoft își mai „ucide” un sistem de operare și își lasă utilizatorii de izbeliște


 Share

Recommended Posts

windows-vista-fara-suport.jpg

Windows Vista își încheie, oficial, ”cariera” în portofoliul Microsoft, după mai bine de 10 ani de la apariție.

Suportul pentru Windows Vista se încheie astăzi, 11 aprilie, astfel că utilizatorii care folosesc încă acest sistem de operare vor fi nevoiți să se reorienteze către o versiune mai nouă de Windows pentru a fi asigurați când vine vorba de securitate.

 

Windows Vista, cu numele de cod ”Longhorn”, trebuia să fie un sistem de operare revoluționar, cu un nou sistem de fișiere și cu o nouă interfață pentru utilizatori. Dezvoltarea acestuia a fost problematică, astfel că Microsoft a trebuit să lucreze intens pentru a livra o versiune stabilă de Windows în mijlocul ciclului de dezvoltare. Au existat idei ambițioase pentru sistem înainte ca acesta să apară, inclusiv un nou sistem de fișiere, Windows Future Storage (WinFS).

 

La WinFS s-a renunțat între timp, dar Microsoft a încercat să transforme sistemul de fișiere într-o bază de date uriașă, în cadrul căreia puteai căuta orice aveai nevoie cu ușurință, fără succes, însă.

 

Windows Vista a avut parte și de o interfață nouă, Windows Aero sau Aero Glass, care a adus un nou suflu sistemului de operare. Au existat elemente destul de solicitante din punct de vedere grafic în cadrul sistemului, acestea fiind criticate pentru că nu toate configurațiile hardware se împăcau bine cu acestea. Sistemul a devenit notoriu pentru cantitatea mare de resurse pe care o consuma. Microsoft a încercat să răspundă criticilor cu privire la Vista, prin Mojave Experiment, unde funcțiile din acest sistem erau deghizate ca fiind pregătite pentru un nou sistem de operare. Acestea erau mai bine primite de participanții la experiment, dar nu au oferit Microsoft suficientă susținere pentru scăparea de probleme, scrie theverge.com.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.