Jump to content

Cum să faci mămăliga perfectă


DaNN ss
 Share

Recommended Posts

Rețetă pentru mămăliga perfectă


Știm că mămăliga este una dintre mâncărurile tradiționale românești, fiind prezentă ca garnitură pentru felurite bucate absolut delicioase. În afara faptului că este un preparat ușor de făcut, timpul de preparare este unul scurt. Mai mult, le puteți cere și ajutorul celor mici în bucătărie, pentru a realiza mămăliga perfectă. La baza acestei rețete stă mălaiul, care se fierbe în apă, în proporție de 1 la 4, sau dacă doriți o mămăligă mai moale chiar de 1 la 2. Dar, dacă nu vreți să vă bateâi capul cu atâtea calcule, rețineți că în momentul în care alegeți să faceți mămăliga cu 1 cană de mălai, este recomandat să puneți 3-4 căni de apă.


Ingrediente pentru mămăliga perfectă:


500 mililitri de apă

180 grame de făină de mălai

1 linguriță de sare


3 pași pentru a prepara mămăliga perfectă:


1. Se pun 500 mililitri de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare, pentru a scurta procesul. În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, puteți începe să adăugați mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloașelor.


2. După ce terminați de adăugat mălaiului, focul se dă la mic, iar conținutul se lasă la fiert. Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn.


Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.