Jump to content

Directorul executiv al Google a câştigat 200 de milioane de dolari în 2016


Recommended Posts

sundar.jpg?width=640&height=378

Directorul executiv al Google a câştigat în 2016 de două ori mai mult decât în anul precedent. Motivul din spatele compensaţiei de 200 de milioane de dolari, sumă de 4 ori mai mare decât tot sistemul bancar din România, transmite Mediafax.

 

Salariul de bază al lui Pichai a fost de 650.000 de dolari, iar 372.000 de dolari au reprezentat cheltuieli pentru securitatea personală şi zboruri. Şeful Google a primit o compensaţie în valoare de 198,7 milioane de dolari pentru promovarea în funcţia de director executiv şi pentru „numeroasele produse lansate cu succes”, se arată într-un document Google, citat de CNN.

 

Pichai, care face de mult timp parte din compania Google, a preluat funcţia de director executiv în urma restructurării din 2015. Larry Page, cofondatorul Google şi fostul director, a cedat poziţia pentru a se concentra pe dezvoltarea unor noi afaceri sub umbrela Alphabet.

 

Din 2015, de când Pichai a devenit director executiv, Google şi-a majorat vânzările din reclame şi YouTube şi a investit în hardware şi cloud computing.

 

În 2016, Google a lansat noi smartphone-uri, un kit de realitate virtuală şi un speaker inteligent controlat prin voce asemănător cu Amazon Echo.

 

Categoria „alte venituri” ale companiei, care include serviciile de cloud şi hardware, a ajuns la aproape 3,1 miliarde de dolari, în ultimul trimestru analizat, cu 50% mai mult faţă de acelaşi trimestru de anul trecut.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.