Jump to content

Sunteți de acord că toate persoanele au dreptul la asistență medicală?


gone for good
 Share

Sunteți de acord că toate persoanele au dreptul la asistență medicală? (dezbatere)  

6 members have voted

  1. 1. Sunteți de acord că toate persoanele au dreptul la asistență medicală?

    • Da
      3
    • Nu
      3


Recommended Posts

Imagini pentru politics

 

DEZBATERE PE TEMA DREPTULUI LA ASISTENȚĂ MEDICALĂ

 

Folosiţi modelul de mai jos pentru a vă prezenta poziţia în cadrul dezbaterii:


Numele tău:
Poziţia ta:
Argumentul 1:
Argumentul 2:
Alte precizări:


(Dacă aveţi mai mult de două argumente, puteţi continua voi cu Argumentul 3, Argumentul 4 ş.a.m.d.)


Folosiţi modelul de mai jos pentru a combate poziţia cuiva:

Numele tău:
Poziţia ta:
Contrez poziţia lui:
Contraargument 1:
Contraargument 2:
Alte precizări:


(Dacă aveţi mai mult de două contraargumente, puteţi continua voi cu Contraargument 3, Contraargument 4 ş.a.m.d.)

 

  • Pentru a participa la o dezbatere va trebui să folosiţi modelele de mai sus. În caz contrar, veţi primi un avertisment verbal.
  • Păstraţi un comportament civilizat, injuriile sunt strict interzise. În caz contrar, veţi primi un avertisment.

 

* Asiguraţi-vă că aţi citit Regulamentul Dezbaterilor înainte de a posta! *

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Numele tău: BIS aka OldNab
Poziţia ta: Nu sunt de acord cu acordarea dreptului la asistenţă medicală tuturor cetăţenilor.
Argumentul 1: Doar cei care plătesc trebuie să aibă dreptul la asistenţă medicală (exceptând cazurile de urgenţă).
Argumentul 2: Fumătorii, alcooliştii, drogaţii, persoanele obeze şamd ar trebui să plătească extra pentru asistenţa medicală.
Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Numele tău:  eB L U C A Z ELEFANTUL KIA
Poziţia ta: Nu sustin ca toate persoanele trebuie sa aiba dreptul la asistenta medicala.
Argumentul 1: Primul argument ar fi ca oamenii si-o fac cu mana lor, ti-ai facut-o cu mana ta? Plateste. E o prostie sa te oftici ca ai probleme de sanatate, majoritatea problemelor de sanatate fiind cauzate de fiecare persoana (individual) prin modul de viata pe care-l duce, nu ma refeream la bolile cu transmisie genetica.
Argumentul 2: Fiecare trebuie sa plateasca pentru asistenta medicala, totul costa bani, nu poti sa te lecuiesti pe gratis, trebuie sa fie si medicii aia platiti pentru munca lor, nu?
Alte precizări: Astia care doriti ca asistenta medicala sa fie complet achitata de stat si disponibila pentru toti, in ce lume traiti? Sunteti constienti ca fiecare stat are un venit anual, nu? Din acest (ar trebui ) venit sunt achitate  (sau ar trebui sa fie achitate) datoriile statului ca sa nu se adune mai multe (din pacate se aduna) si restul banilor sa fie repartizati in diferite sectoare unde este nevoie de bani (sau unde au ei parerea ca sunt nevoie de bani). Statul nu poate sa printeze  mai multa valuta ca sa aveti voi "medicina mai buna", se depreciaza moneda.
 

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Ailime
Poziţia ta: Sunt de acord.
Argumentul 1: Toti suntem oameni, trebuie sa avem drepturi egale in ciuda faptului ca altii muncesc din greu, iar altii freaca menta bine mersi.
Argumentul 2: Nu ar fi deloc frumos si nici bine sa lasam persoanele lipsite de acest drept sa moara. Pana la urma traiam ca sa discriminam? Sa aratam cu degetul? Din pacate empatia este straina printre multe persoane in zilele de azi.
Alte precizări: Asta-i strict parerea mea, in felul acesta vad eu situatia si asa gandesc.

Edited by Ailime
Link to comment
Share on other sites

Numele tău: BIS aka OldNab
Poziţia ta: Nu sunt de acord cu acordarea dreptului la asistenţă medicală tuturor cetăţenilor.
Contrez poziţia lui: Ailime
Contraargument 1: Atât timp cât munca nu e egală, nici drepturile nu trebuie să fie egale, comunistă mică ce eşti :))
Contraargument 2: Aceste persoane trebuie lăsate să moară pentru că oricum sunt nişte paraziţi care sug societatea de bani şi resurse fără să ofere nimic în schimb.
Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: ThinBlueLine
Poziţia ta: Nu sunt de acord cu acordarea dreptului la asistenţă medicală tuturor cetăţenilor.
Argumentul 1: Cei ce sunt plini de vicii (fumatul, bautul, drogurile) vor avea mereu nevoie de asistenta medicala din cauza prostiei lor, deci pat in spital tinut ocupat aiurea.
Argumentul 2: Cum am spus, multe medicamente se vor da aiurea celor ce nu aduc nici macar un benefiu tarii in care locuiesc, deci medicamente si bani cheltuiti aiurea. 
Alte precizări: Cei ce stau aiurea, nu muncesc, ar trebui sa plateasca pentru orice medicament, orice pansament, orice unguent samd.

Link to comment
Share on other sites

mă voi da cu 2 părerei

 

Numele tău: McLovin
Poziţia ta: Pro, chiar dacă e prea generală întrebare: toți ca persoană, sau toți ca persoane aflate într-o situație egală?
Argumentul 1: Stai pe jos, în mijlocul străzii cu un picior rupt și sângerând. Trece o ambulanță pe lângă tine, se oprește și în loc să iasă să îți ofere prim-ajutor, se opresc și încep să sune la spitalul general pentru a verifica dacă ai achitat asigurarea medicală, dacă îndeplinești X, Z și Y condiție. Văzând că nu ai achitat, merg mai departe lăsându-te în mijlocul străzii. Cât de real ar fi așa ceva?
Argumentul 2: Atât timp cât toți suntem obligați să achităm impozite (din care se achită salariile personalului sanitar) atunci toți avem un drept de asistență medicală. La fel, pentru acele intervenții mai costisitoare, ni se va cere o taxă, atât timp cât achităm și taxele avem un drept la asistență medicală. Dacă nu am avea aceste drepturi, atunci am fi discriminați că doar discriminarea e inegalitate, adică să fii tratat într-un mod diferit față de o altă persoană care se află într-o situație identică. 

Argumentul 3: Toți au dreptul la asistență medică, atât timp cât își îndeplinesc și obligațiile lor de cetățean interdependente și reciproce cu aceste drepturi (impozitele și taxele). Pentru simplul fapt că ești persoană, deci ”toți” nu se referă la toate persoanele, ci ne referim doar la acei ”toți” care îndeplinesc cerințele cerute pentru a se bucura de drept. 
Alte precizări: non.

 

Numele tău: McLovin

Poziția ta: Contra.

Argumentul 1: Dacă privim situația generată de Coronavirus, ar fi logic să aibă anumite persoane prioritate la asistență medicală în bază de vârstă sau orice alte circumstanțe biologice (nu sociale, adică privilegii). Argumentele anterioare posibil să fie privite dintr-o perspectivă capitalistă bazată pe piață liberă, în timp ce argumentul dat ar fi mai degrabă unul privit în situații excepționale. 

Argumentul 2: Cum s-a mai zis anterior, dacă am avea o limită de 100 de persoane într-un spital atunci ar fi prioritar să lăsăm acele persoane care suferă de boli asupra cărora nu sunt responsabile, ceea ce nu e cazul cu fumătorii sau alcoolicii care își provocă de unii singuri majoritatea bolilor. 

Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.