Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Mbappe a uimit din nou Europa! E peste Messi, la 18 ani și jumătate


deleted
 Share

Recommended Posts

KylianMbappe_AP.jpg

Kylian Mbappe a mai stabilit un record, înainte ca AS Monaco să fie eliminată din Liga Campionilor. Francezul a devenit, marți seară, cel mai tânăr marcator din istoria semifinalelor competiției.

La 18 ani şi 140 de zile, noul star al Europei a semnat în minutul 69 golul prin care liderul la zi din Ligue 1 a redus din diferență pe terenul lui Juventus. A fost, de altfel, unica reușită a monegascilor în dubla cu torinezii din semifinalele UCL și totodată cel care a pus capăt invincibilității lui Buffon, până atunci neînvins în acest sezon în fazele eliminatorii.

Mbappe a marcat în poarta lui Buffon la a doua întâlnire directă. Portarul italian nu a primit niciodată gol din partea lui Messi, în 3 meciuri în care l-a înfruntat pe starul Barcelonei. "Nu a marcat niciodată în poarta mea, dar am avut noroc pentru ca nu l-am infruntat de prea multe ori", spunea legendarul goalkeeper, în luna aprilie.

Tânărul atacant francez şi-a încheiat astfel parcursul european în această stagiune cu 6 reuşite, lider al clasamentului golgheterilor fiind argentinianul Lionel Messi (11 goluri), însă decarul lui FC Barcelona poate fi depăşit de portughezul Cristiano Ronaldo (10 goluri) a cărui echipă, Real Madrid, este favorită la calificarea în finală, urmând să întâlnească miercuri seara, în deplasare, formaţia Atletico Madrid, în cealaltă confruntare din manşa secundă a semifinalelor. Ronaldo a fost autorul unui hat-trick spectaculos în meciul tur, câştigat de Real cu 3-0.

Finala actualei ediţii a Ligii Campionilor este programată pe 3 iunie, la Cardiff.

Clasamentul golgheterilor Ligii Campionilor ediţia 2016-2017:

11 goluri: Messi (FC Barcelona)
10 goluri: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
8 goluri: Cavani (Paris Saint-Germain), Lewandowski (Bayern Munchen)
7 goluri: Aubameyang (Borussia Dortmund)
6 goluri: Mbappe (AS Monaco)
5 goluri: Aguero (Manchester City), Benzema (Real Madrid), Falcao (Monaco), Griezmann (Atletico Madrid), Higuain (Juventus), Mertens (Napoli)
4 goluri: Andre Silva (FC Porto), Di Maria (PSG), Dybala (Juventus), Mahrez (Leicester City), Neymar (FC Barcelona), Ozil (Arsenal), Reus (Dortmund), Turan (FC Barcelona), Walcott (Arsenal)

sursa: aici

Edited by South IBRA
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.