Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Efectul devastator al fumatului asupra danturii


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

dinti-fumat.jpg?width=290

 

Fumatul dăunează nu doar sănătăţii, dar şi frumuseţii dinţilor. Nicotina se depune pe smalţul dinţilor, îi îngălbeneşte, gingiile sunt afectate în mod direct şi aşa se ajunge rapid la parodontită.

 

Nicotina se depune pe suprafaţa dinţilor, colorându-i în galben, chiar brun. Aceste depozite pot fi îndepărtate la igienizarea profesională, dar ele se vor depune rapid la loc.

Totuşi coloraţiile sunt doar un detaliu cosmetic, fumatul producând mult mai mult rău şi având un efect distrugător asupra cavităţii orale.

„Fumatul favorizează inflamaţia aparatului de susţinere al dinţilor (parodontită). De obicei, ajungem să o tratăm târziu, deoarce sângerarea nu apare din prima etapă , iar noi nu ne dăm seama că suferim de aşa ceva”, spune medicul stomatolog Oana Florea.

 

Vase îngustate şi flux sangvin diminuat

 

Fumătorii prezintă mult mai des mobilitate dentară cauzată de inflamaţia parodonţiului, în comparaţie cu nefumătorii. De asemenea, apare foarte des inflamaţia în jurul implanturilor dentare şi riscăm să îi pierdem dacă nu intervenim la timp.

„Şi caria apare mai frecvent la fumători. S-a observat şi că, după diverse intervenţii chirurgicale orale, la fumători vindecarea este mai greoaie, cu mai mari riscuri de suprainfecţii. Nu în ultimul rând, cel mai de temut risc este cel al cancerului oral, sau oro-larigian, care, la fumători, prezintă un nivel crescut”, precizează medicul stomatolog Oana Florea.

 

 

 

 

 

 

Sursă: http://www.csid.ro/health/noutati-sanatate/efectul-devastator-al-fumatului-asupra-danturii-16336643/

Link to comment
Share on other sites

Culoarea dintilor nu este data numai de nicotina, culoarea lor poate sa fie si din lipsa de calciu sau neingrijirea lor la timp.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.