Jump to content

Apple actualizează gama de laptop-uri MacBook cu procesoare Intel Kaby Lake


Recommended Posts

Seria de laptop-uri din gama MacBook a fost actualizată destul de recent, Apple lansând în luna noiembrie a anului trecut noile versiuni de MacBook Pro cu design nou şi performanţe ridicate. Ce lipsea de pe aceste modele faţă de concurenţă erau procesoarele Intel Core din generaţia a şaptea (Kaby Lake), iar cu ocazia WWDC, Apple a corectat acest neajuns. Toată linia de produse MacBook a ajuns acum la zi, noile modele mid-2017 oferind performanţe superioare variantelor puţin mai vechi.

 

capture-640.jpg?width=640&height=348
 

MacBook Air beneficiază de cel mai mic upgrade dintre toate. Zvonurile afirmau că acest model ar putea fi eliminat din gama de laptop-uri de la Apple, însă compania a decis să îmbunătăţească puţin performanţele „bătrânului” ultrabook. Acesta primeşte un processor Core i5-5350U (arhitectură Broadwell, nu Kaby Lake) la 1,8 GHz (cu 200 MHz în plus faţă de modelul precedent), iar cipul grafic Intel HD Graphics 6000 primeşte 50 MHz în plus. MacBook Air porneşte tot de la 999 dolari.

 

Mezinul familiei, modelul MacBook ultra-subţire, beneficiază acum de un processor Intel Core m3-7Y32, care vine cu frecvenţă de bază de 1,2 GHz şi poate atinge acum până la 3 GHz în boost. Acesta este un upgrade semnificativ faţă de modelul precedent, care beneficia de frecvenţă boost de numai 2,2 GHz. Cipul grafic Intel HD Graphics 615 este de asemenea mai puternic, în timp ce memoria RAM a rămas tot DDR3 de 8 GB, însă la frecvenţă de 2133 faţă de 1866 Mhz. SSD-ul de 256 vine cu viteze îmbunătăţite, iar preţul, autonomia şi port-urile de conectivitate rămân neschimbate (preţ de pornire de 1299 dolari).

 

macbook-640.jpg?width=640&height=380
 

În cazul MacBook Pro, au apărut câteva noi modele şi configuraţii. În cazul modelului cu display de 13”, există acum o opţiune mai ieftină, care porneşde de la 1299 dolari. Acesta este echipat cu procesor Core i5 dual-core la 2,3 GHz (boost până la 3,6 GHz), care poate fi configurat cu procesoare până la i7 dual-core la 2,5 GHz (boost până la 4 GHz). Stocarea de bază este de 128 GB (configurabil până la 1 TB), iar cipul grafic este Iris Plus Graphics 640 de la Intel, iar memoria RAM de 8 GB DDR3 la 2133 MHz.

 

Modelul de 13” cu Touch Bar porneşte însă de la o configuraţie de bază cu Intel Core i5 la 3,1 GHz (boost până la 3,5), cu SSD de 256 GB, 8 GB memorie RAM şi cip grafic Iris Plus Graphics 650. Toate modelele cu ecran de 13” pot atinge maximum 1 TB de stocare, 16 GB memorie RAM şi beneficiază de autonomie de 10 ore, conform specificaţiilor oficiale. Modelul cu Touch Bar porneşte de la 1799 dolari.

 

 

În cele din urmă, versiunile de top, cu ecran de 15” vin la preţuri la fel de mari precum cele din noiembrie, însă cu specificaţii tehnice îmbunătăţite. Avem de a face cu un model de bază echipat cu Intel Core i7 la 2,8 GHz (quad-core), 256 GB stocare, 16 GB RAM standard (şi neconfigurabil sau upgradabil) şi două cipuri grafice. Primul este integrat în procesor (Intel HD Graphics 630), iar cel de-al doilea este realizat de către AMD (Radeon Pro 555 cu 2 GB memorie GDDR5). Există şi opţiunea de a adăuga un Radeon Pro 560 cu 4 GB pentru cei care au nevoie.

 

Toate modelele noi MacBook sunt acum disponibile pe site-ul oficial Apple şi vor începe livrările foarte curând pentru cei care comandă în următoarele zile.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.