Jump to content

ONG-urile care nu declară semestrial sursa veniturilor vor fi suspendate – proiect de lege PSD, depus în Parlament


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

ONG-urile care nu declară semestrial sursa veniturilor vor fi suspendate - proiect de lege PSD depus în Parlament

 

 

 

ONG-urile care nu își declară semestrial veniturile vor fi suspendate. Prevederea este cuprinsă într-un proiect PSD, depus în Parlament. Propunerea legislativă este semnată de social-democrații Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae. În proiect se mai menționează că ONG-urile care desfășoară activități politice sau campanii împotriva unor politicieni își vor pierde caracterul de utilitate publică.

 

Potrivit proiectului de lege, asociațiile, fundațiile și federațiile au obligația, semestrial, până la data de 31 iulie, respectiv 31 ianuarie, să publice în Monitorul Oficial declarația de venituri și cheltuieli pe semestrul precedent.

 

Inițiatorii vorbesc despre necesitatea ”transparentizării în privința fondurilor obținute de organizațiile non-guvernamentale. O altă modificare dorită de parlamentari se referă la definiția utilității publice a acestor fundații și asociații.

 

 

SURSE: Libertateaziare.comFluierul.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.