Jump to content

Decizie de ultimă oră luată de Comitetul Olimpic Internațional » Sportul la care românii fac legea a fost introdus oficial în programul Jocurilor Olimpice!


RW Shyphter
 Share

Recommended Posts

826666-cm-20160904-15172410.jpg

 

Singurul sport de echipă în care România are medalie la ultimele două ediții de Campionat Eeuropean (la masculin, apoi la feminin), a fost pus pe șine spre roster-ul olimpic de către o echipă de organizatori români, Sport Arena Streetball.  Promoterul din România a organizat la București, în 2013, primul turneu 3 la 3 de prezentare pentru Comitetul Internațional Olimpic, și a susținut neîntrerupt campania “din stradă la Olimpiadă”.  “Cei de la Sport Arena Streetball au fost pionieri în dezvoltarea baschetului 3x3, care acum a devenit disciplină olimpică” Patrick Baumann, secretarul general al FIBA, care este și membru în board-ul CIO  În ultimii trei ani Sport Arena Streetball a organizat câteva dintre cele mai mari evenimente ale acestei discipline: două ediții FIBA 3x3 World Tour Final și două ediții ale Campionatelor Europene – la București. Astfel, Sport Arena Streetball a betonat poziția baschetului 3x3 pe două continente – Europa și Asia.  Sport Arena Streetball a patentat o rețetă, în care spectacolul sportiv de sub panou este completat de muzică, majorete şi demonstraţii incredibile de slam-dunk precum și un sistem competițional care a fost replicat la scară globală în FIBA 3x3 World Tour.

 

 

Sursa: http://www.gsp.ro/sporturi/baschet/decizie-de-ultima-ora-luata-de-comitetul-olimpic-international-sportul-la-care-romanii-fac-legea-a-fost-introdus-oficial-in-programul-jocurilor-olimpice-513120.html

Link to comment
Share on other sites

  • Dutca locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.