Jump to content

Moțiunea de cenzură a fost semnată de 223 de parlamentari PSD+ALDE. Trebuie însă 233 de voturi pentru a trece


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

intalnire lideri psd_INQUAM_Octav_Ganea

 

 

 

PSD+ALDE au reușit într-o singură zi, duminică, să semneze, depună și citească în Parlament moțiunea de cenzură împotriva propriului Guvern, intitulată “România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!”.

 

Moțiunea a fost semnată de 223 deputați și senatori ai PSD și ALDE, din totalul de 247 aparținând coaliției majoritare.

 

Pentru a fi adoptată, ea are nevoie de 233 de voturi. Votul a fost programat pentru miercuri, la ora 11.00, informează Camera Deputaților.

 

Moțiunea a fost semnată, depusă și citită în aceeași zi. A fost depusă la ora 16.40 și citită zece minute mai târziu, la ora 16.50. 

 

Reprezentanții grupurilor parlamentare ale PNL, USR, UDMR și PMP nu au fost prezenți în sală.

 

Senatorii USR din Biroul Permanent al Senatului Mihai Goţiu şi Cristian Ghica s-au prezentat în faţa sălii de şedinţă, dar nu au intrat pentru a participa la lucrări. Ei au fost invitaţi în sală de vicepreşedintele Senatului Nicolae Bădălău, însă au refuzat.

 

“Din păcate, i-am urat o duminică frumoasă în continuare. Aceşti domni şi doamne din PSD şi din ALDE au uitat că au câştigat nişte alegeri şi au obligaţia să îşi asume acest lucru în mod responsabil. Din păcate, prin ceea ce fac arată că nu pot să îşi asume acest lucru şi pun ţara în blocaj la începutul verii. Mi se pare inadmisibil”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu.

 

Şeful Secretariatului General al Guvernului, Victor Ponta, a ajuns duminică la Parlament pentru “a-şi spune punctul de vedere”, în ziua în care va fi citită moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

 

“Eu sunt membru al grupului PSD, nu m-a exclus nimeni din grupul PSD, sunt deputat PSD şi am venit alături de colegii mei să îmi spun punctul de vedere. Îl spun în interior, nu în afară”, a spus Ponta, înainte de a intra în sala de şedinţe a grupului PSD din Camera Deputaţilor.

 

Întrebat dacă le crede că îi va convinge pe social-democraţi să renunţe la demersul moţiunii de cenzură, Ponta a răspuns: “Cred că sunt obligat să spun ceea ce gândesc şi să spun că eu sper că PSD nu declanşează războiul nuclear împotriva PSD. Întotdeauna există loc de dialog până în ultima secundă”.

 

Fostul premier a mai spus că împotriva sa s-au făcut multe moţiuni de cenzură, dar aceasta este prima pe care o face PSD şi care este o “mare greşeală”.

 

 

SURSE: Secunda TVAntena 3Digi24RealitateaCotidianulHuffeconomica.net.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.