Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Surface Laptop de la Microsoft este imposibil de dezasamblat sau upgradat


Recommended Posts

Odată cu miniaturizarea componentelor, din ce în ce mai mulţi producători de laptop-uri au început să integreze cam totul pe placa de bază. Acest design a fost inspirat de evoluţia smartphone-urilor, oferind posibilitatea de a reduce dimensiunile şi greutatea computerelor portabile semnificativ. Cel mai subţire computer de la Microsoft, noul Surface Laptop, este cel mai nou exemplu de laptop ultraportabil arătos, însă vine cu un mare dezavantaj în ochii multor utilizatori: nu poate fi upgradat deloc.

 

surface-laptop-640.jpg?width=640&height=
 

Cei de la iFixit au supus noul Surface Laptop de la Microsoft la procesul standard de dezasamblare, în primul rând pentru a vedea exact ce se află sub carcasa din aluminiu şi alcantara şi în al doilea rând pentru a afla cât de uşor poate fi reparat şi upgradat acasă. Seria de dispozitive Surface nu a fost niciodată foarte uşor de demontat şi reasamblat, însă Surface Laptop le întrece pe toate, fiind aproape imposibil de desfăcut fără deteriorarea carcasei.

 

 

Se pare că Microsoft nu a folosit prea multe şuruburi în asamblarea lui Surface Laptop. Suprafaţa din alcantara din jurul tastaturii şi trackpad-ului este lipită de carcasa din aluminiu şi trebuie dezlipită pentru a putea fi înlăturată, lucru care poate duce la deteriorarea tastelor şi ruperea materialului textil. Aceasta este lipită de o altă suprafaţă metalică pe care se regăseşte tastatura, după care ai acces la placa de bază.

 

Totul, de la memorie RAM la stocare este integrat pe placa de bază, deci nu pot fi realizate upgrade-uri, iar o simplă operaţiune precum înlocuirea unui jack audio stricat necesită dezasamblarea completă a computerului. Nu în ultimul rând, bateria este lipită de carcasa din aluminiu, iar înlăturarea sa ar putea pune utilizatorul în pericol, întrucât înţeparea sa sau contorsionarea poate duce la combustie.

 

Scorul de „reparabilitate” de la iFixit a fost cel mai mic posibil, zero, Surface Laptop fiind un computer aproape imposibil de dezasamblat fără deteriorarea componentelor şi care nu oferă nicio cale de upgrade. Singurul fel în care utilizatorii de Surface Laptop vor putea să îşi rezolve problemele va fi returnarea în magazin sau predarea către un service autorizat Microsoft. 

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.