Jump to content

Tesla dezvoltă un semi-camion electric și autonom: lansarea ar putea avea loc în septembrie


AN D R E I
 Share

Recommended Posts

            698175l-610x390-b-387ad139.jpg

Tesla dezvoltă în prezent un semi-camion electric cu funcții autonome care va elimina șoferii de la volan, iar lansarea ar putea avea loc în septembrie.

Tesla a început luna trecută producția noului Model 3, însă se gândește deja la extinderea radicală a portofoliului de produse. În urmă cu un an, CEO-ul Elon Musk anunța că lucrează la un camion electric, pentru ca în luna aprilie să dezvăluie planurile pentru lansarea unui semi-camion electric în septembrie.

Iată însă că acest semi-camion nu va fi doar electric, ci și autonom. De altfel, noul proiect prevede că un grup de semi-camioane electrice și autonome va urma calea aleasă de semi-camionul din frunte. Prin introducerea unei astfel de tehnologii, transportatorii rutieri nu ar mai avea nevoie de șoferi.

"Obiectivul nostru principal este abilitatea de a opera prototipurile de camioane în formație și/sau în mod autonom fără să existe o persoană în vehicul", afirmă unul dintre reprezentanții legali ai celor de la Tesla.

Tesla este în discuții cu reprezentanții statului ameican Nevada pentru desfășurarea unui test cu semi-camioane, însă până în prezent nu a fost avansată o data aproximativă de desfășurare. În plus, testul ar marca și o premieră, întrucât în statul Nevada nu a avut loc niciodată un test cu vehicule fără prezența șoferilor la volan.

O serie de analiști pun însă la îndoială eficiența unui semi-camion electric, din cauza faptului că bateriile necesare pentru o autonomie de numai 130 de kilometri ar ocupa o mare parte din spațiul alocat pentru marfă.

Edited by TLG Robben
Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.