Jump to content

Ludovic Orban: "Declarațiile lui Kelemen Hunor sunt o jignire la adresa națiunii"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2017-08%2F08092242-1352342483.jpg&size=6

 

 

 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri seară, că declarațiile făcute de președintele UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la Centenar, sunt o jignire la adresa națiunii.

 

"Sunt o jignire la adresa națiunii. Pe de altă parte sunt împotriva generării unor conflicte provocate de declarațiile lui Hunor care asta își dorește, să se victimizeze, să reacționeze întreg mediul politic, să se pună călare pe el ca să se victimizeze. Îl sancționăm, fără discuție că îl sancționăm. (...) Îl sancționăm, în primul rând, prin faptul că niciodată nu vom accepta ceea ce își doresc ei aici cu modificările legislative și cu autonomia culturală. Cu permanentele jocuri pe care le fac se așteaptă să mai câștige ceva, să mai obțină ceva, în general cu atitudinea lor de jignire", a spus Ludovic Orban la Realitatea Tv, întrebat dacă i se par normale declarațiile liderului UDMR.

 

Președintele PNL a subliniat că Centenarul Unirii vizează întreaga națiune română, chiar și pe cetățenii români de origine maghiară.

 

"Sunt foarte mulți cetățeni români de origine maghiară care vor sărbători un Centenar, indiferent ce zice Kelemen Hunor. Kelemen Hunor pescuiește în ape tulburi cu povestea asta, încearcă să se victimizeze", a mai spus Ludovic Orban.

 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat recent un interviu cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Liderul UDMR a spus că reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului și se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste.

 

"Mă tem uneori, pentru că, în ajunul Centenarului, România nu va avea prea multe realizări de prezentat, de aceea vor apela la retorica naționalistă de prost gust prin care încheie acești 100 de ani, la fel cum a procedat și rectorul Universității 'Babeș—Bolyai'. Nu vor putea să spună că au construit nici măcar 1.800 de km de autostradă, că, în sfârșit, după 100 de ani, au reușit să conecteze regiunile istorice. La fel cum nu putem spune că trenul de la București la Alba Iulia ajunge mai repede decât în urmă cu 100 de ani. Dimpotrivă, vor putea să spună că astăzi faci o oră și jumătate mai mult de la Alba Iulia la București, decât se făcea acum 100 de ani. Deci, din acest punct de vedere, am dileme serioase referitor la ce va putea prezenta statul român ca realizare în afară de faptul ca de 100 de ani această țară există. Și atunci, în astfel de situații, sunt tentați să aniverseze cei 100 de ani printr-o retorică naționalistă și cu tot felul de sloganuri", a spus Kelemen Hunor.

 

 

SURSE: AGERPRESstiripesurse.roAK-24jurnalul.roGândulHotNewsRealitateaCuget LiberPS NewsMediafaxDC News.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.