Jump to content

Ar trebui interzis consumul de tutun şi alcool femeilor însărcinate?


BIS aka OldNab
 Share

Ar trebui interzis consumul de tutun şi alcool femeilor însărcinate? (dezbatere)  

16 members have voted

  1. 1. Ar trebui interzis consumul de tutun şi alcool femeilor însărcinate?

    • Da
      12
    • Nu
      4


Recommended Posts

Imagini pentru politics

Dezbatere pe tema interzicerii consumului de tutun şi alcool femeilor însărcinate

 

Folosiţi modelul de mai jos pentru a vă prezenta poziţia în cadrul dezbaterii:

Numele tău:
Poziţia ta:
Argumentul 1:
Argumentul 2:
Alte precizări:


(dacă aveţi mai mult de două argumente, puteţi continua voi cu Argumentul 3, Argumentul 4 ş.a.m.d.)


Folosiţi modelul de mai jos pentru a combate poziţia cuiva:

Numele tău:
Poziţia ta:
Contrez poziţia lui:
Contraargument 1:
Contraargument 2:
Alte precizări:


(dacă aveţi mai mult de două contraargumente, puteţi continua voi cu Contraargument 3, Contraargument 4 ş.a.m.d.)

 

  • Pentru a participa la o dezbatere va trebui să folosiţi modelele de mai sus. În caz contrar, veţi primi un avertisment verbal.

 

 

  • Păstraţi un comportament civilizat, injuriile sunt strict interzise. În caz contrar, veţi primi un avertisment.

 

Asiguraţi-vă că aţi citit Regulamentul Dezbaterilor înainte de a posta!

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Stefan
Poziţia ta: nu
Argumentul 1: Fiecare este liber sa faca ce doreste, chiar daca ii afecteaza si pe ceilalti.
Argumentul 2: Vor suporta ulterior consecintele, de ce sa interzici ceva ce ar trebui sa-si interzica singuri.
Alte precizări:

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: BIS aka OldNab
Poziţia ta: Consider că ar trebui interzis consumul de alcool şi de tutun femeilor însărcinate.
Contrez poziţia lui: caiac
Contraargument 1: Pe principiul tău ar trebui să putem viola, omorî, tâlhări.
Contraargument 2: Pentru că şi copiii lor vor suporta consecinţele, deşi ei n-au nicio vină.
Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Seether
Poziţia ta: Pro
Argumentul 1: Nu toate mamele sunt constiente de ce probleme poate avea copilul dupa nastere.
Argumentul 2: Copilul nu are nicio vina, nu trebuie el sa suporte cosencintele.
Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Mikey.
Poziţia ta: Da.
Argumentul 1: Săracul prunc în pântece, nu ar trebui stopat din a se dezvolta. Nu ar trebui distrus..
Argumentul 2: Evident că ar trebui interzis, dar și cu interzicerea asta, sunt multe inapte care rămân însărcinate doar pentru a nu pierde bărbatul de lângă ele, s-ar abține oare? Nu cred. 
Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Numele tau: DaniRB

Pozitia ta: Pro

Argumentul 1: Consumul de alcool si tutun al femeilor insarcinate dauneaza grav sanatatii si formarii fetusului, acest lucru este irefutabil si confirmat de zeci de ani de studii.

Argumentul 2: Sanatatea copilului din pantecul mamei este mult mai importanta decat dorinta acesteia de a-si ucide incet corpul si pruncul cu substante daunatoare. Daca mama nu se poate lasa de alcool/tigari nu ar fi trebuit sa ramana insarcinata, iar daca a ramas insarcinata impotriva voii ei ar trebui sa primeasca sprijinul necesar pentru a se lasa de alcool/tigari si de a merge la intruniri precum Alcoolicii Anonimi, sau de a urma programe de dezintoxicare.

Alte precizari: Acest subiect nici macar nu ar trebui sa fie supus unei dezbaterii in secolul XXI. 

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Clarxon
Poziţia ta: Pro
Argumentul 1: In cazul in care "mama" face acest lucru constient sau inconstient este foarte clar ca nu merita TITLUL de mama.
Argumentul 2: Daca "mama" recurge la astfel de lucruri pe parcursul sarcinii, in opinia mea nu merita sa aiba in grija un copil. Cel mai grav este ca ii afecteaza sanatatea pruncului nenascut, si exista sanse foarte mari ca acesta sa iasa cu probleme, probleme care au sansa sa il afecteze fizic dar si social sau psihic.
Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: eB L U C A Z ELEFANTUL KIA
Poziţia ta: Da, consider ca fumatul si consumul de bauturi alcoolice trebuie sa fie interzis pentru femeile insarcinate.
Argumentul 1: In mod clar, consumul de alcool si fumatul in timpul sarcinii are consecinte grave asupra sanatatii fatului.
Argumentul 2: Din cauza acestor mame copilul va duce o viata in chin din momentul nasterii pana la batranete, mamelor pasandu-le mult mai mult de satisfactia proprie decat de sanatatea copilului.
Alte precizări: -

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Ubermenesch
Poziţia ta: Pro


Argumentul 1:

Dacă s-ar sancționa acele femei care consumă alcool și tutun pe timpul sarcinei nu s-ar face privind ceva prezent (protejarea unui făt) și nici pentru a proteja ceva viitor (când fătul va fi o persoană), ci aplicăm o astfel de sancțiune de o manieră retroactivă, pentru o acțiune făcută  în trecut care își face văzută consecința în prezent. Sau în alte cuvinte, nu putem sancționa acea femeie în momentul în care consumă alcool sau fumează când acaesta este însarcinată, ci ar trebui să o sancțioăm pentru astfel de acțiuni după ce deja s-a născut copilul și DOAR dacă acesta ar avea probleme de sănătate. Sancționăm un comportament realizat în trecut de către mamă care i-au adus în prezent vătămări fizice și/sau morale copilului. Nu putem să aplicăm o astfel de sancțiune atât timp cât nu putem aprecia starea sănătății copilului (acesta nefiind născut). 

 

Într-o idee: pedepsim consumul de tutun și alcool doar dacă copilul are complicații. Putem să ne gândim că tutunul și alcoolul (substanțe toxice) consumate în prezent de femeie, i-ar putea cauza probleme de sănătate acestei viitoare persoane la fel cum ne putem gândi și în cazul unei persoane ce ar intoxica-o pe alta și efectele asupra sănătății acestuia din urmă s-ar observa după ceva timp. Ceea ce sancționăm nu e simpla acțiunea de a fuma și de a bea ci sancționăm un astfel de comportament realizat în trecut luându-ne după sănătatea copilului (nesănătos - sancțioăm; sănătos - nu sancțioăm).


Argumentul 2:

Pedepsirea unui astfel de comportament implica prevenirea unui rezultat periculos. La fel cum este sancționată conducerea unui autovehicul depășind o anumită cantitate de alcool în sânge deoarece ar exista riscul unui accident în care poți vătăma alte persoane, așa și ar trebui să fie privită o astfel de pedeapsa. Însă, dacă mama ar ucide copilul înainte ca acesta să se nască, nu am putea vorbi despre o astfel de sancțiune. Sancțiunea ar exista doar dacă se naște copilul și se observă anumite complicații din cauza mamei. Cum nu recunosc fătul ca o persoană și consider că mama poate să decidă dacă să avorteze sau nu, aș face o observare și ar fi că dacă mama ar consuma alcool și tutun iar apoi ar ucide fătul pentru a risca să nu se nască cu vreo complicație, comportamentul ei oricum ar fi sancționat luându-ne după criterii psihologici: în gândul mamei, s-ar petrece ceva asemănător cu o situație în care ai lovi o persoană și pentru ca aceasta din urmă să nu depună o plângere, ai ucide-o. S-ar crea o prezumție absolută că fătul s-ar fi născut cu dificultăți dacă mama a consumat astfel de substanțe.


Alte precizări: -

 

Edited by Ubermensch
Link to comment
Share on other sites

@Ubermensch pe aceeaşi logică - păstrând analogia ta cu alcoolul la volan - ar trebui să fie legal să conduci beat, atât timp cât nu faci accident, nu? Sigur, ăsta e scopul legilor, să sancţioneze consecinţele, nu să le prevină. Facepalm.

Link to comment
Share on other sites

@BIS aka OldNabAm început primul argument cu niște ideei mai vagi făcând aluzii că ar trebui să fie o pedeapsă de risc, însă mi-a venit inspirația în al 2-lea argument și am creat o pedeapsă mai bună decât un simplu risc :). Rămâi cu ideea că trebuie să fie o pedeapsă de rezultat (unde se poate de văzut exact ce consecințe a avut comportamentul). Acuși împac ambele argumente.

 

Mă rog, aș putea să o fac atât pedeapsa de rezultat cât și pedeapsă de risc. Dacă o faceam o pedeapsă de risc ar trebui să fiu de acord că un făt este o persoană, însă am făcut-o de rezultat întrucât este în armonie cu ideea că un făt nu este o persoană - părerea mea. 

 

Avem legi care sancționează consecințele (rezultat) și legi care caută să prevină un rezultat unde se sancționează probabilitatea de a apărea o consecință (de pericol). 

Edited by Ubermensch
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Ubermensch said:

Dacă o faceam o pedeapsă de risc ar trebui să fiu de acord că un făt este o persoană, însă am făcut-o de rezultat întrucât este în armonie cu ideea că un făt nu este o persoană - părerea mea. 

Am mai discutat asta la dezbaterea pe tema avortului şi nu o să-mi mai repet punctul de vedere şi argumentele.

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Ailime
Poziţia ta: Da
Argumentul 1: Nu putem veni sa zicem ''e treaba fiecaruia'' din moment ce poarta o fiinta nevinovata in aceasta care pe urma ajunge sa fie handicapata si sa sufere toata viata. Mamele de genul nu sunt constiente, sau au nevoie de ajutor pentru a reusi sa nu mai consume tutun/alcool.
Argumentul 2: Nu aduc nimic bun aceste 2 dependente, deci daca sunt interzise este din start un castig.
Alte precizări: Este strict parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Kayac
Poziţia ta: Pro
Argumentul 1: Mi-e sila de femeile care consuma alcool, fumeaza sau mai rau se drogheaza in timpul sarcinii, pot produce daune ireversibile fatului.
Argumentul 2: Cred ca un copil este cel mai bun lucru pe care il poti face ca om, orice faci pe langa ce nu faci pentru el nu conteaza, iar daca nu i asiguri toate conditiile sau ii afectezi sanatatea cumva, mai ales in timpul sarcinii atunci nu esti demn sa ai unul.  
Alte precizări: Sper sa fie introdusa sterilizarea obligatorie in cazul parintilor ce isi neglieaza copii, foarte tare, sau le fac alte lucruri, batai, chinuri, torturi, abuzuri.

Edited by Kayac
Link to comment
Share on other sites

Numele tău:Robert
Poziţia ta:Da
Argumentul 1: Pai ce vina are pruncul din burta ei? Dupa ce il 'da afara' poate fuma kile de tutun.
Argumentul 2:
Alte precizări:-

Edited by RobMar.REFORMED
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, RobMar.REFORMED said:

Pai ce vina are pruncul din burta ei? Dupa ce il 'da afara' poate fuma kile de tutun.

Păi, oare pruncul acela e un om sau nu? 

Dacă da, atunci începem discuția dacă un făt este o ființă umană.

Dacă nu, atunci începe discuția despre ce e mai important: viața unei persoane sau viața unui organism care nu e persoană.

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Riqqeloff
Poziţia ta: Nu.
Argumentul 1: Fiecare om are decizia sa proprie.
Argumentul 2: In privinta tutunului si a alcoolului se stie ca sunt vicii greu de spulberat, e o lupta continua si imensa, nu prea poti sa interzici asa ceva dintr-odata.
Alte precizări: E un subiect sensibil deoarece dupa mine nu ar trebui sa faca copii foarte multi de pe pamantul asta pentru ca habar nu au cum sa ii educe si mai ales nu au cu ce. Insa, daca acel copil ar fi in burta unei mame cu o stabilitate financiara buna si cu o minte sanatoasa si un IQ mai ridicat(sa nu fie un IQ de tip limita de viteza in localitate) si un tata la fel, evident(pentru ca e important sa fie amandoi), nu ar fuma/bea cat timp este in aceasta perioada. Nu ar trebui interzis consumul, dar ar trebui vorbit despre acest subiect pe larg, sa stie toti ca dauneaza, pentru ca realitatea e dura si trista.

Link to comment
Share on other sites

Numele tău:
Poziţia ta:Da
Argumentul 1: Stiu ce inseamna sa te lasi de tutun cat si de alcool si nu este un lucru usor de facut, dar nici sa traumatizezi un copil nu este.
Argumentul 2:Nu ar trebui sa ne gandim doar la noi,  multi copii se nasc cu probleme care-i afecteaza pe viata pentru 9 luni de egoism din partea mamei lui.
Alte precizări: Multi oameni isi doresc copii si nu pot avea, nu va bate-ti joc de proprii copii

Link to comment
Share on other sites

Numele tău: Judgement_Day

Poziţia ta: Da

Argumentul 1: Femeile trebuie sa inteleaga ca orice li se intampla lor pe durata sarcinii i se va intampla si pruncului lor. 

Argumentul 2: Sunt cazuri in care copilul nu pateste nimic, insa de multe ori daca parintii sunt mereu sub influenta alcoolului, copilul nu va fi foarte diferit, ajungand sa fie recalcitrant si in nevoie de a consuma mereu.

Alte precizări: Aveti grija de copii vostri pentru ca in primii ani de viata (sau chiar in pantec) se modeleaza caracterul omului.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.