Jump to content

Nokia 8 – specificații, păreri și prețuri


XES
 Share

Recommended Posts

Brandul Nokia s-a relansat pe segmentul smartphone-urilor cu ocazia târgului de tehnologie Mobile World Congress, care a avut loc la Barcelona la sfârșitul lunii februarie.

Totuși, la vremea respectivă, HMD Global, compania finlandeză care deține drepturile pentru brandul Nokia, a adoptat o tactică cel puțin curioasă, prin prisma modelelor anunțate.

 

Astfel, în loc să mizeze din start pe un flagship care să rivalizeze cu principalele smartphone-uri ale momentului, Nokia a ales să lanseze 3 modele, dintre care unul entry-level și două mid-range.

Dezamăgirea fanilor este însă pe punctul de a lua sfârșit, întrucât Nokia 8 respectă practic toate cerințele pentru a fi catalogat drept noua navă amiral a brandului, atât datorită designului, cât mai ales a specificațiilor tehnice.

 

nokia-8-1-620x620.jpg

 

Specificații Nokia 8

  • ecran: 5.3 inch, 2560 x 1440 pixeli, IPS, Gorilla Glass 5
  • procesor: Qualcomm Snapdragon 835, Adreno 540
  • memorie: 4 GB RAM
  • memorie internă: 64 GB, extensibilă
  • cameră foto duală: 13 MP, Carl Zeiss, frontală 13 MP
  • conectivitate: 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, bluetooth 4.0
  • sistem de operare: Android 7.1.1
  • acumulator: 3.090 mAh, nedetașabil, încărcare rapidă
  • dimensiuni: 151.5 x 73.7 x 7.9 mm
  • greutate: 160 grame
  • altele: Dual SIM

 

Funcții importante la Nokia 8

Pe vremea când se încăpățâna să nu adopte Android, Nokia avea mai mereu două avantaje când lansa smartphone-uri: designul simplu și hardware-ul de calitate. Prin urmare, nu este deloc surprinzător că HMD Global încearcă să păstreze aceste caracteristici și în cazul noului Nokia 8.

Smartphone-ul se remarcă prin simplitatea designului, cu rame laterale înguste și o ușoară curbură a display-ului 2.5D pentru un aspect estetic mai elegant și o priză mai fermă în mână. Carcasa este realizată din aluminiu, iar grosimea este de 7.9 mm, în timp ce greutatea ajunge la 160 de grame.

Spatele este de asemenea simplu din punct de vedere al designului, cu logo-ul Nokia scris pe verticală și poziționat central, iar singurul element care atrage cu adevărat atenția aici este camera foto duală. Într-o anumită măsură, Nokia 8 este și rezistent la apă și praf, însă respectă standardul IP54, unul inferior standardului IP67 întâlnit frecvent în acest segment.

Ecranul IPS are o diagonală de 5.3 inch, una mai degrabă atipică pentru smartphone-uri. Cel mai probabil, Nokia a vrut să se poziționeze undeva la mijloc între numeroasele smartphone-uri de 5 inch și noile telefoane de top care se îndreaptă spre pragul de 6 inch. Display-ul are rezoluție QHD (2560 x 1440 pixeli), una care devine obișnuită în acest segment, și este protejat de zgârieturi cu Gorilla Glass 5. Raportat la dimensiune, densitatea este de 554 pixeli per inch.

 

Preț și disponibilitate

Nokia 8 va fi disponibil pe piețele internaționale începând din luna septembrie, iar prețul de comercializare va fi de circa 600 de euro, echivalentul a aproximativ 2.700 de lei.

Prețul este unul mai mic decât cele solicitate pentru principalii săi rivali, chiar dacă aceștia au deja câteva luni bune de prezență pe piață.

nokia-8-4-620x501.jpg

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.