Jump to content

First They Killed My Father va reprezenta Cambodgia la Oscar


woodstar
 Share

Recommended Posts

910766l-640x400-b-aa0430ce.jpg

 

 

Noul film al Angelinei JolieFirst They Killed My Father, este nominalizarea Cambodgiei la premiile Oscar din 2018, anunţă Deadline.com. Pelicula are o semnificaţie aparte pentru Maddox Jolie-Pitt, adoptat de vedetă în 2002.

Filmul are la bază memoriile lui Ung Loung, concentrate pe copilăria autoarei sub brutalul regim al Khmerilor Roşii.

 

„Mi-am dorit întotdeauna ca el [Maddox, n. red.] să poată spune lumii o poveste despre ţara sa. La 16 ani, acesta şi-a exprimat dorinţa de a lucra, alături de mama sa, la un film care să dezvăluie istoria dureroasă a ţării sale şi a locuitorilor acesteia. Maddox a fost numit producător executiv al peliculei şi a fost nedespărţit de regizoare la documentare şi montaj. „Pentru că filmul este spus prin ochii unui copil, a fost de mare ajutor să îl am alături de mine şi să îmi poată spune ‘Îmi cam pierd interesul la scena aceasta’ „, a declarat Jolie.

 

Maddox Jolie-Pitt este dornic să calce pe urmele părinţilor săi şi să lucreze în industria cinematografică. A lucrat ca asistent de producţie şi la filmul lansat de Angelina Jolie în 2015 (şi în care aceasta joacă chiar alături de Brad Pitt), By the Sea

 

Filmul inspirat din viaţa autoarei Loung Ung descrie viaţa sub conducerea opresivă, militară, a Khmerilor Roşii, care i-au ucis familia pe când avea cinci ani. Regimul comunist instaurat de aceştia a durat din 1975 până în 1979 şi a fost detronat de invazia forţelor vietnameze. Ung a fost antrenată pentru luptă, în acea perioadă, într-o tabără pentru orfani.

„Am aşteptat până când Maddox a fost pregătit pentru acest film”, a declarat vedeta despre fiul său adoptat, originar din Cambodgia

 

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 23 ianuarie 2018, iar ceremonia decernării acestora va avea loc pe 4 martie. 

 

sursa: cinemagia.ro

 

 

Edited by woodstar
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.