Jump to content

Exploit Wi-Fi care permite deturnarea telefoanelor iPhone 7, deconspirat de Google


SQ NoTe
 Share

Recommended Posts

iphone-724-thumb.jpg?height=360&width=640

iPhone 7, dar şi alte modele smartphone bazate pe Android, sunt vizate de o vulnerabilitate care permite infiltrarea de aplicaţii backdoor atacând dispozitivele conectate la reţeaua Wi-Fi.

 

Prezent şi la telefoanele Galaxy S7, exploit-ul ţinteşte driverul folosit cu chip-urile Wi-Fi livrate de Broadcom, forţând iniţierea de comenzi scriere/citire şi lansarea de cod executabil.

 

Similar vulnerabilităţii Broadpwn corectată de Google şi Apple cu patch-uri lansate încă din luna iulie, noul exploit evaluat de către National Institute of Standards and Technology (NIST) cu un scor de 9.8 din 10 puncte de risc ar putea lăsa descoperite până la un miliard de dispozitive. Pe listă intră şi telefoanele iPhone 7 echipate cu versiuni iOS până la 10.3.3.

 

Livrată cu mai multe path-uri de securitate deja aplicate, versiunea iOS 11 nu este vulnerabilă la acest exploit.

 

Altfel stau lucrurile în tabăra Android, unde numai dispozitivele echipate cu ultimul patch de securitate publicat în data de 5 septembrie sunt pe deplin protejate.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.