Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Klaus Iohannis: Sistemul educaţional din România este îngrijorător.


Elena
 Share

Recommended Posts

Klaus Iohannis: Sistemul educaţional din România este îngrijorător. Nu putem spune că el oferă şanse egale tuturor.

image.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul evenimentului „ United Way Roundtable On Philanthropy“, că situaţia sistemului educaţional din România este în continuare îngrijorătoare, acesta neoferind şanse egale tuturor. Şeful statului a mai subliniat şi nevoia unei mai mari implicări a părinţilor în relaţia cu şcoala.

 

Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că Proiectul „România Educată”, pe care l-a lansat la începutul mandatului său, este instrumentul care va furniza soluţii predictibile şi durabile la o serie de probleme actuale. „Pentru mine, educaţia trebuie să fie nucleul societăţii româneşti şi, pentru ca aceasta să poată progresa, este nevoie de un sistem de valori solid, o cultură a succesului bazată pe muncă, performanţă, talent, onestitate şi integritate, dar şi de guvernanţi care să îşi dorească toate aceste lucruri. Din păcate, realitatea sistemului educaţional din România este în continuare îngrijorătoare şi nu putem spune că astăzi el oferă şanse egale tuturor. Am convingerea însă că proiectul «România Educată» va reuşi să furnizeze o abordare integratoare, complexă şi coerentă, care să trateze rădăcina problemelor din sistem”, a declarat preşedintele în cadrul evenimentului „United Way Roundtable On Philanthropy”. Şeful statului a subliniat că educaţia nu se face de una singură şi că nu este responsabilitatea exclusivă a şcolii, fiind nevoie de părinţi implicaţi în acest proces, care să conştientizeze importanţa pe care o formă de învăţământ o are în viaţa copilului. De asemenea, profesorii trebuie ajutaţi, sprijiniţi şi motivaţi pentru a găsi metode adaptate nevoilor elevilor. ”Educaţia de calitate pentru toţi este dezideratul nostru comun şi toţi cei implicaţi trebuie să îşi asume responsabilitatea în desăvârşirea lui”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Sursa: adevarul

 

Edited by Elena
Link to comment
Share on other sites

  • Elena locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.