Jump to content

Întoarcerea la 180 de grade a lui Gerard Pique: Ce părere are acum despre naționala Spaniei


E U S E B I U
 Share

Recommended Posts

FokFUMk.jpg

Gerard Pique a făcut clar faptul că este mândru să evolueze la naționala Spaniei, în ciuda susțineri unui referendum pentru independența Cataloniei. ”Sunt foarte fericit să mă întorc la echipa națională a Spaniei și să văd că putem câștiga următorul meci care ne-ar garanta locul întâi la aceste preliminarii, ceea ce este foarte important”, a declarat apărătorul Barcelonei. ”Întotdeauna am spus că pentru a juca pentru echipa națională este o mândrie și o mare motivație. Faptul că antrenorul m-a chemat din nou arată că fac lucrurile bine la echipa de club”, a mai susținut fotbalistul catalanilor.

Gerard Pique, fundaşul Barcelonei, a anunţat în cursul zilei de joi că va susţine necondiționat referendumul pentru autodeterminare prevăzut în această duminică în Catalonia. Mișcarea din regiunea spaniolă este interzisă de justiţie, iar în acest sens anunțul apărătorului catalan nu face decât să tulbure spiritele la echipa națională, este de părere Sergio Ramos, fotbalistul lui Real Madrid.

”Începând de astăzi (n.r. joi) şi până duminică, ne vom exprima paşnic. Să nu le oferim nicio scuză. E ceea ce vor ei. Şi să cântăm cu putere", a scris pe Twitter jucătorul catalan, alături de hashtagul #VomVota.

Mesajul apărătorului de 30 de ani a devenit imediat viral și a stârnit indignarea rivalului madrilist Sergio Ramos. ”Tweetul lui Pique nu este cel mai bun. Dacă nu vrei să te enervezi, n-ar trebui să citeşti ce scrie”, a spus Sergio Ramos, în direct la TV, după meciul cu Dortmund. În plus, căpitanul Realului crede că referendumul nu este cel mai bun lucru pentru prima reprezentativă a Spaniei: ”Poate că referendumul nu este cel mai bun lucru care să se întâmple la națională, dar fiecare dintre noi este liber să spună ce gândește”.

Luni, la doar o zi după referendumul din Catalonia, Sergio Ramos și Gerard Pique se vor renuni la prima reprezentativă pentru pregătirea ultimelor două meciuri pe care selecționata ”La Roja” le va susține contra Albaniei și Israelului.

Cunoscut că îi plac provocările, Pique a afirmat că provincia Catalonia trebuie să aibă ”dreptul să decidă” printr-un referendum. ”Sunt cu totul de acord cu dreptul catalanilor de a decide”, a declarat anul trecut fundaşul central al formaţiei blaugrana, campion mondial şi european cu "La Roja". Luările de poziţie ale lui Pique au făcut ca jucătorul să fie fluierat pe mai multe stadioane din Spania de publicul care-l acuză că susţine independenţa Cataloniei, deşi el nu s-a pronunţat niciodată deschis în acest sens.

Sursa: digisport.ro

Edited by EusebiuNVm
Sursa adaugata.
Link to comment
Share on other sites

  • Dutca locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.