Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cum dresezi un hamster


IngeruDrogat
 Share

Recommended Posts

Afla cum poate fi dresat un hamster pentru a avea un rozator de companie educat.

 

4e8b1314e072e.jpg

Hamsterul se ataseaza usor de stapan si este dispus sa invete lucruri noi pentru a-i face pe plac si pentru a obtine gustari. Semintele de floarea soarelui sunt printre gustarile preferate de hamster.

Dresajul unui hamster este similar cu cel al unui caine, insa hamsterul nu raspunde la fel de bine pedepselor, astfel ca specialistii recomanda folosirea preponderenta a motivatiei pozitive (rasplata).

Tine cont de faptul ca aceste rozatoare sunt animale crepusculare: perioada de activitate intensa este seara. Nu este recomandat sa scoti un hamster la joaca atunci cand este somnoros, deoarece ar putea chiar deveni violent.

 



Imblanzirea hamsterului

Dresajul functioneaza doar atunci cand hamsterul tau este imblanzit si accepta sa fie luat in mana si scos din cusca fara sa se zbata prea mult. Daca tocmai l-ai adus acasa, hamsterul va avea nevoie de cateva zile pentru a se obisnui cu noul lui camin, timp in care nu este recomandat sa il scoti din cusca sau acvariu.

Dupa ce te-ai spalat bine pe maini, introdu o mana cu palma in sus in cusca hamsterului. Gesturile lente sunt recomandate, pentru a nu speria si mai mult un hamster infricosat. Lasa-l sa-ti miroasa mana si sa se obisnuiasca cu ea. O samanta de floarea soarelui in palma poate fi rasplata pentru curajul de a se apropia de tine.

Nu grabi sau brusca niciodata hamsterul. Chiar daca traieste doar cativa ani, hamsterul are nevoie de timp pentru a se obisnui cu conditii de trai noi si cu un om care vrea sa puna mana pe el tot timpul.

Hamsterii: Cum ii ingrijim?

Dresajul hamsterului

Daca hamsterul vine la tine atunci cand pui mana in cusca lui, l-ai invatat deja primul lui truc. Semintele de floarea soarelui sau alte gustari pentru hamsteri joaca un rol important in dresajul rozatorului tau, dar dupa ce invata un lucru nou, hamsterul nu mai are nevoie intotdeauna de rasplata.

Poti asocia urcarea in palma ta cu cuvantul "Vino", iar apoi poti invata hamsterul sa stea in picioare, comanda "Stai", tinand o samanta de floarea soarelui deasupra capului sau. Repeta antrenamentul pana cand hamsterul repeta fara rasplata.

Odata ce s-a obisnuit cu tine si va simtiti bine impreuna atunci cand il scoti din cursa, il poti invata un truc si mai complex, rostogolirea. Pune o samanta de floarea soarelui pe spatele hamsterului, iar animalul se va rostogoli pentru a o obtine. Odata ce a invatat sa faca trucul si accepta comanda si fara samanta, ofera-i rasplata dupa.

Folosind acelasi sistem de rasplata, poti invata hamsterul si sa se curete cu atentie inainte de a iesi din cusca, pentru a nu fi murdar atunci cand urca in palma ta.

Dupa cateva luni, un hamster imblanzit si dresat va putea fi purtat pe umar sau in buzunar fara probleme, astfel ca maiestria lui in a-ti urma comenzile sa fie admirata de cat mai multi prieteni, care iti vor lauda apoi calitatile de dresor de hamsteri.

 

Source

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.