Jump to content

Apple detaliază limitările tehnologiei Face ID de pe iPhone X


 Share

Recommended Posts

Apple a lăudat noul sistem de autentificare biometric Face ID, care va debuta pe iPhone X, ca un sistem mult mai sigur decât cel bazat pe amprente. Cu toate acestea, Face ID vine cu o serie de limitări pe care nu le întâlneam în trecut. Mulţi dintre utilizatori nu vor fi afectaţi de aceste limitări, însă cei care se încadrează în anumite categorii de utilizatori, sau cei care se regăsesc în anumite scenarii vor fi cu siguranţă deranjaţi de lipsa unui senzor de amprentă.

face-id-tech-2-640.jpg?width=640&height=

 

În primul rând, Apple sugerează ca cei sub 13 ani să nu folosească Face ID. Sistemul ar putea funcţiona chiar şi în cazul copiilor, însă trăsăturile faciale ale acestora nu sunt încă dezvoltate înainte de vârsta de 13 ani. Astfel, Face ID ar putea să nu funcţioneze în parametri optimi în această situaţie. De asemenea, cei care au un frate geamăn care ar putea folosi telefonul sunt încurajaţi să nu folosească Face ID. Motivul nu este tocmai clar, însă cel mai probabil sistemul de recunoaştere facială ar putea înregistra anumite particularităţi ale ambelor feţe, lucru care ar putea duce la probleme pe termen lung.

În acelaşi timp, nu va funcţiona. cei care nu se regăsesc în categoriile de mai sus, însă care poartă ochelari, eşarfe, căciuli ar putea întâmpina probleme în anumite situaţii. De exemplu, sistemul Face ID este realizat pentru a fi folosit cu ochelari de vedere, haine şi ochelari de soare care permit luminii infraroşii să pătrundă pentru a putea detecta ochii şi nasul utilizatorului. În cazul celor realizate din materiale mai groase, sau cu lentile reflectorizante, Face ID

Sursa: http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/apple-detaliaza-limitarile-tehnologiei-face-id-de-pe-iphone-x-16751060/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.