Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Lucruri pe care nu le ştiai despre câini


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Lucruri pe care nu le ştiai despre câini. Pot deveni geloşi, au inteligenţa unui copil de doi ani şi detectează anumite boli

 

 

 

 

Câinele este cel mai popular animal de companie din lume şi nu degeaba este supranumit cel mai bun prieten al omului. Un câine dresat se poate comporta la fel ca un copil de doi ani.

 

 

„Câinii pot învăţa până la 250 de cuvinte, iar dacă sunt dresaţi se poate comunica uşor cu ei. Pot învăţa cum să se comporte şi ştiu ce este bine şi este rău. Specialiştii spun că un câine are inteligenţa unui copil de doi ani. Spre deosebire de alte animale de companie, câinele are cele multe emoţii. Va fi gelos atunci când va vedea că un alt câine este tratat mai bine decât el, dar şi dacă stăpânul acordă mai multă atenţie unui alt animal. Câinele se ataşează de stăpân. Au fost cazuri uimitoare în care un câine care şi-a pierdut stăpânul l-a aşteptat ani la rând. De asemenea câinele îşi apără la nevoie stăpânul“, spune Ioan Cucer, medic veterinar.

 

Câinii au simţurile foarte dezvoltate. „Porţiunea din creier destinată mirosului este cu 40% mai mare decât a omului. Studiile arată că mirosul unui câine este de 100.000 de mai fin decât al omului. Nasul unui câine este unic la fel ca şi amprenta degetelor la oameni. Câinii pot să vadă în culori, dar nu disting nuanţele la fel ca oamenii. Transpiră mai ales prin limbă şi pot alerga şi cu 70 de km pe oră, ogarul fiind cel mai rapid câine“, mai spune medicul.

 

Ce să nu le daţi de mâncare

Câinii pot mânca aproape orice, dar este recomandată mâncare specială pentru patrupede. Sunt câteva alimente care îi pot îmbolnăvi sau chiar ucide. „Ciocolata conţine teobrimină, o substanţă care poate fi fatală la câini. De aceea nu îi daţi ciocolată niciodată. Strugurii, dar şi stafidele pot produce blocaj renal la căţei. Câinele poate fi învăţat să mănânce orice, dar este bine să îi daţi mâncare special concepută pentru el“, mai spune specialistul.

 

Simt cancerul şi diabetul

Câinii pot face multe din bolile care le au şi oamenii. „Câinii pot face cancer, pot avea probleme cu rinichii sau stomacul şi pot fi obezi, aceasta din urmă fiind una dintre afecţiunile cele mai frecvente. Câinii pot simţi anumite boli, în special cancerul şi diabetul. Îşi dau seama că stăpânul lor are o boală după mirosul respiraţiei stăpânului care se modifică în anumite boli. Au fost cazuri dovedite când un câine şi-a muşcat stăpânul de zona bolnavă pentru a atrage atenţia“, mai spune veterinarul. 

 

 

 

SURSĂ: Adevărul.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.