Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Paste ”scoici” uriașe umplute – conchiglioni


Tovarasu Andrei 13 VIP
 Share

Recommended Posts

reteta paste scoici uriase, conchiglioni umplute

 

Paste ”Scoici” uriașe – Conchiglioni – umplute cu ragu

De curând, supermarket-ul unde fac eu cel mai frecvent cumpărăturile a introdus în ofertă o gamă de produse mai exclusiviste. La raftul respectiv am descoperit cele mai mari paste în formă de scoici din câte am văzut vreodată, de altfel, paste de foarte bună calitate, din grâu dur bio. Și dacă de gogorița ”bio” nu mă las prea ușor impresionată (vorbesc strict în nume personal, pentru multă lume chestia asta chiar contează), forma și dimensiunea acestor paste chiar m-a inspirat, așa că le-am pus în coș.

Am căutat inspirație în cartea mea ”Pasta, all the recipes” și am și găsit-o, existând în carte două alternative pentru pregătirea acestor scoici uriașe: cu ragu sau cu ricotta și spanac. Am ales-o pe prima, nu fără să observ că de fapt sunt umpluturile clasice de cannelloni, ale căror rețete în varianta cu ricotta și spanac respectiv cu carne le-am publicat deja.

Și-acum… să purcedem, deci! Sunt ușor de făcut, pregătirea acestor paste nu va dura prea mult și veți obține o mâncare foarte, foarte gustoasă.

Timp de pregatire: 00:30 ore
Timp de gatire: 01:20 ore
Timp Total: 01:50 ore
Numar portii: 6
Grad de dificultate: redusa

 

Ingrediente Paste ”Scoici” Uriașe Umplute – Conchiglioni al ragu

  • 26 bucăți de paste conchiglioni (atâtea au intrat în forma pe care am folosit-o, la fel de bine se pot folosi 24 sau chiar 30)
  • sos bechamel preparat din 500 de ml. de lapte, 40 de grame de unt, 40 de grame de făină, sare, piper alb și un vârf de cuțit de nucșoară
  • 500 de grame de carne de vită tocată
  • 1-2 morcovi mici sau 1 morcov mare
  • 1 tijă de țelină apio
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • 150 de ml. de vin roșu
  • 400 de grame de roșii în bulion
  • 50 de grame de parmezan ras
  • sare și piper
PUBLICITATE

Preparare Paste ”Scoici” Uriașe Umplute – Conchiglioni al ragu

1. Se curăță morcovul și ceapa. Se toacă mărunt, la fel procedăm și cu tija de țelină iar usturoiul se zdrobește. Într-o tigaie sau o cratiță încăpătoarea, se încinge uleiul de măsline și se adaugă legumele tocate. De la început se presară și un praf de sare și se călesc toate până încep să se înmoaie. Se adaugă carnea tocată și se amestecă bine până când toată carnea s-a deschis la culoare și s-a desfăcut bine, nu mai are tendința de a se aduna în bulgărași.

preparare ragu, reteta paste uriase conchiglioni umplute

2. Se adaugă vinul roșu și se fierbe la foc iute până când vinul se evaporă complet. Se adaugă roșiile cu tot cu bulion, mărunțite, dar și frunzele de dafin. Se reduce focul la mediu spre mic, se acoperă vasul cu un capac și se fierbe molcom timp de o oră, verificând cu regularitate să nu rămână pe uscat (la nevoie, se adaugă câte puțină supă fierbinte sau, în lipsă, apă).

 

preparare ragu, reteta paste uriase conchiglioni umplute-2

3. În ultima parte a fierberii se descoperă cratița și se supraveghează cu atenție, până când scade sosul ragu și devine consistent. Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă deoparte, să se răcorească.

paste scoici uriase, conchiglioni umplute, preparare 3

4. Cât timp sosul ragu clocotește molcom, se prepară un bechamel din cantitățile menționate pe lista ingredientelor, urmând indicațiile de la rețeta ”Sos Bechamel” publicată anterior (click pe link pentru detalii).

5. Iată și protagonistele aventurii noastre culinare de azi, pastele conchiglioni. Înainte de a se umple și da la cuptor, pastele se fierb în apă clocotită cu sare (într-o oală cu minimum 4 litri de apă care deja clocotește în momentul în care se adaugă pastele) jumătate din timpul de gătire specificat pe ambalaj. În cazul pastelor mele, timpul indicat de producător a fost de 18 minute, așa că le-am fiert 9 minute după care de apă printr-o strecurătoare (atenție, pastele nu se clătesc). Între timp, am pornit și cuptorul și l-am fixat la 190 de grade Celsius.

paste scoici uriase, conchiglioni

6. Într-o formă termorezistentă se pune cam 1/3 din cantitatea de sos bechamel și se întinde cu dosul lingurii ca să acopere bine fundul. Pastele semi fierte se umplu cu ragu, intră cam 2 lingurițe bune de ragu în fiecare și se așează pe patul de sos bechamel.paste scoici uriase, conchiglioni umplute, preparare 4

7. Se acoperă pastele cu restul de sos bechamel și se presară cu parmezanul ras. Se dau la cuptorul preîncins la 190 de grade pentru 20 de minute.

paste scoici uriase, conchiglioni umplute, preparare 5

După trecerea celor 20 de minute la cuptor, în bucătărie va mirosi foarte îmbietor iar mâncarea ar trebui să fie bine gătită și rumenită frumos la suprafață (în cazul în care nu s-a rumenit, puneți-o 1-2 minute sub grill-ul cuptorului). Lăsați pastele să se  răcească puțin, vor fi foarte fierbinți, apoi bucurați-vă de ele. paste scoici uriase, conchiglioni umplute, gratinate
Poftă bună!

 

                                                                                                                         Sursă                                                                                         

                                                                                                                             

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.