Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

S-a descoperit o noua specie de mamifer - olinguito


Alexandra ToV
 Share

Recommended Posts

Oamenii de stiinta au descoperit un nou mamifer - olinguito - dupa 35 de ani de la ultima descoperire de acest gen din lumea animalelor.

Olinguito este un mamifer carnivor nocturn ce are atat trasaturi de urs, cat si de pisica, avand un aspect foarte placut. Cantareste aproximativ 1 kg si iese noaptea pentru a se hrani cu fructe, destul de rar cu insecte. Olinguito este diferit de olingo (desi seamana cu acesta), un alt mamifer carnivor originar din America Centrala si de Sud, avand dimensiuni mult mai mici.

2jdrtj5.jpg

Olinguitos, in mod oficial cunoscuti sub numele de Bassaricyon neblina, traiesc in padurile umede din Ecuador siColumbia.

Desi noi specii de insecte si amfibieni sunt descoperite destul de regulat, descoperirea unor noi mamifere este foarte rara. Cercetatorii vor continua studierea comportamentului la olinguitos si vor incerca sa evalueze starea lor de conservare. O analiza a habitatelor adecvate sugereaza ca aproximativ 42% din mediul de viata specific animalului afost deja defrisat.

10yj4nl.jpg

"O multime de paduri umede au fost deja defrisate pentru agricultura, fie pentru produse alimentare, fie pentru culturi de droguri ilicite, precum si pentru extinderea populatiilor umane si urbanizare.In cazul in care actiunile actuale continua, animalele, impreuna cu multe alte specii endemice din aceste medii ar putea fi pe cale de disparitie", a explicat Kristopher Helgen, cercetator la institutul Smithsonian.

 

source: click

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.