Jump to content

Totul pentru mașini electrice: Oxford va interzice mașinile diesel și pe benzină în centrul orașului din 2020


KOPPEN
 Share

Recommended Posts

634840l-610x390-b-bdbaf3cd.jpg

 

Oxford vrea să interzică accesul mașinilor diesel și pe benzină în centrul orașului începând cu anul 2020. Marea Britanie s-a hotărât să promoveze mașinile electrice și primii pași în acest sens nu întârzie să apară.

O măsură radicală a fost anunțată de Oxford, care va interzice mașinilor diesel și celor pe benzină să circule prin centrul celebrului oraș universitar începând cu anul 2020.

“Cu toții folosim mașini pe benzină sau cu motoare diesel și contribuim la poluarea aerului din Oxford. Toată lumea, de la guvern și autorități locale până la firme și cetățeni, trebuie să pună umărul la rezolvarea acestei urgențe ce ține de sănătatea publică”, a spus un consilier local din Oxford.

Orașul britanic vrea să introducă locuri de parcare mai ieftine pentru mașinile și taxi-urile electrice. Într-o primă etapă a proiectului, mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor fi interzise pe șase străzi din centrul Oxfordului.

Restricția va crește treptat până în anul 2035, când mașinile convenționale nu vor mai avea voie deloc în centrul orașului. 

 

Click pentru sursa

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.