Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Premieră medicală naţională: prima reconstrucţie complexă de penis cu ţesut propriu


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

operatie-reconstructie-penis.jpg?width=2

 

Echipa de chirurgi a centrului de excelenţă în chirurgie plastică şi reconstructivă Zetta, condusă de Dr. Dragoş Zamfirescu, a realizat prima reconstrucţie complexă de penis din Romania, cu ţesut propriu de pe antebraţ, proteză siliconică maleabilă şi grăsime proprie, unui bărbat în vârsta de 33 de ani, căruia i-a fost amputat în cvasitotalitate organul genital.


Intervenţia a fost realizată în două etape, la un interval de 6 luni de zile, şi a fost finalizată cu succes, pacientul recăpătându-şi toate funcţiile esenţiale ale organului - urinară, senzitivă, erectilă si sexuală.

 

Prima etapă a intervenţiei, şi cea mai importantă, a fost efectuată în luna martie a acestui an şi a constat în reconstrucţia microchirurgicală a organului genital al pacientului folosind ţesuturi proprii, recoltate de la nivelul antebraţului.

 

Medicii au urmărit recăpătarea formei, volumului şi a sensibilităţii penisului, precum şi a funcţionalităţii uretrei. Operaţia a durat în jur de 8 ore şi a fost încheiată cu succes, pacientul recuperându-se rapid, într-un interval de trei săptămâni.

 

Întrucât ţesuturile reconstruite nu pot să rivalizeze cu întreaga complexitate a structurilor naturale,  pentru a maximaliza rezultatul estetic şi funcţional, în cursul zilei de 12 octombrie a fost realizată a doua intervenţie care a avut ca scop consolidarea acestor aspecte cu ajutorul implantării a două proteze siliconice maleabile şi a injectării unei cantităţi de grăsime proprie.

Această operaţie a durat în jur de 3 ore. Întreg procesul de reconstrucţie a fost cu atât mai complex cu cat pacientul prezintă o situaţie medicală cu riscuri semnificative.

 

„Reconstrucţia peniană este una dintre cele mai complexe şi dificile operaţii de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, întrucât este necesară refacerea funcţiilor esenţiale ale organului, cea urinară, senzitivă, erectilă şi sexuală. În plus, impactează semnificativ pacientul la nivel psihic, restaurându-i integritatea corporală şi stima de sine.

 

Ne bucurăm că am reuşit să ajutăm acest pacient. Este evident rezultatul muncii, experienţei şi pasiunii unei echipe excepţionale de medici chirurgi plasticieni, anestezişti şi asistente, şi a dotărilor de ultimă generaţie. Ambele operaţii au decurs foarte bine, pacientul fiind în prezent conştient şi mulţumit.  Urmează o perioadă de recuperare de 2-3 săptămâni, după care pacientul va putea să îşi reia viaţa normală.” a declarat Dr. Dragoş Zamfirescu.

 

Echipa operatorie condusă de Dr. Dragos Zamfirescu a fost alcătuită din dr. Iulia Muraru, dr. Dragoş Muraru, dr. Amit Beedasy, dr. Mihaela Dancaescu - medici specialişti de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, dr. Luca Irina - medic anestezist.  Coordonatorul echipei, dr. Dragos Zamfirescu deţine o experienţă de peste 20 ani în chirurgie plastică, 19 ani în microchirurgie reconstructivă şi 17 ani în chirurgie estetică, având la activ peste 6.000 de intervenţii chirurgicale, dintre care unele cu grad deosebit de dificultate şi chiar premiere naţionale.

 

dr-dragos-zamfirescu.jpg?height=317&widt

 

Aceasta este cea mai recentă premieră medicală naţională realizată de echipa de chirurgi a clinicii Zetta în ultimii 5 ani. Acestea includ replantări de picior, de falange digitale distaleş autotransplant de testicul; reconstrucţia zâmbetului în urma paraliziei de nerv facial; reconstrucţie funcţională de limbă cu transfer liber; reconstrucţie mamara bilaterala cu ţesut propriu, diferite procedee de reconstrucţie după paralizie de plex brahial, atât la copii, cat şi la adulţi.

 

 

 

 

Sursă: http://www.csid.ro/health/noutati-sanatate/premiera-medicala-nationala-prima-reconstructie-complexa-de-penis-cu-tesut-propriu-16766967/

Link to comment
Share on other sites

  • Elena locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.