Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Criza din Spania se prelungește: Puigdemont a evitat un răspuns clar asupra independenței. El a cerut negocieri cu Madridul


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Criza din Spania se prelungește: Puigdemont a evitat un răspuns clar asupra independenței El a cerut negocieri cu Madrid

 

 

 

 

Criza din Catalonia se prelungește. Liderul catalan Carles Puigdemont a evitat să ofere un răspuns clar asupra independenței regiunii, în urma ultimatumului impus de Madrid. Totodată, el a cerut negocieri cu Guvernului condus de Mariano Rajoy, de pe poziții egale.
  

Criza din Catalonia se prelungește. Liderul catalan Carles Puigdemont a evitat să ofere un răspuns clar asupra independenței regiunii, în urma ultimatumului impus de Madrid. Totodată, el a cerut negocieri cu Guvernului condus de Mariano Rajoy, de pe poziții egale.

 

Guvernul condus de Mariano Rajoy l-a somat pe Puigdemont să spună astăzi, la ora 10:00, dacă declarația sa ambiguă de săptămâna trecută (când a semnat o „declarație de independență”, dar a suspendat-o cerând negocieri cu Madrid) a fost sau nu o proclamare a independenței. Chiar și cu acest termen limită, Carles Puigdemont a evitat să ofere un răspuns clar asupra independenței, notează El Pais.

 

El a trimis o scrisoare guvernului de la Madrid, însă fără să clarifice acest aspect. Totodată, el a cerut două luni de negocieri cu guvernul spaniol, de pe poziții egale.

 

„În următoarele două luni, principalul nostru obiectiv este să vă invităm la dialog” și să le permitem mediatorilor „internaționali, spanioli și catalani să deschidă calea către negocieri”, a scris liderul catalan în scrisoarea adresată lui Mariano Rajoy.

 

Puigdemont a mai scris că guvernul regional pe care îl conduce vrea să suspende procesul privind independența, până la încheierea acestor negocieri, afirmând că angajamentul său de a găsi o soluție „și nu o confruntare”.

 

Cu toate acestea, el a mai notat și că Parlamentul Cataloniei are „mandatul democratic” de a declarat independență, în urma referendumului de la începutul lunii octombrie.

 

Până acum, ambele părți – separatiștii catalani și guvernul lui Rajoy – s-au declarat dispuse la un dialog, dar guvernul de la Madrid a ținut să menționeze că un astfel de dialog nu se va purta pe tema independenței, în timp ce Puigdemont are o poziție neclară și față de conținutul acestui dialog, el neprecizând ce dorește să discute cu Madridul sau ce așteptări are de la eventuale tratative.

 

 

SURSE: LibertateaDC NewsHotNewsbursa.roEuropa FMindependent.mdRevista 22The Epoch TimesRadio România Actualităţi.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.