Jump to content

De ce nu îşi duc românii animalul de companie la veterinar


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

pisica.jpg?width=290

 

 

 

 

Deşi vizitele la medicul veterinar nu ar trebui să se limiteze la tratarea unei boli sau a unei dureri, românii ajung tot mai rar la un cabinet de specialitate cu animalul de companie. Cu toate astea, vizitele anuale pot reprezenta un pericol pentru sănătatea generală şi bunăstarea pisicii.

 

În general, medicii veterinari pot afla detalii importante cu privire la istoricul medical şi comportamentul unei pisici, pot monitoriza greutatea corporală, pot asigura vaccinarea şi pot discuta despre nutriţie, aceasta fiind subiectul număruI unu pe care deţinătorii de pisici sunt interesaţi să-I discute cu medicul veterinar, conform unui studiu efectuat de Royal Canin.

 

Chiar dacă ele îşi exprimă dragostea prin tors, mieunat şi alintat, pisiciIe sunt foarte bune la disimulat atunci când le este rău sau suferă. De aceea, este important să vă duceţi pisica la medicul veterinar pentru controale de retina, asta pentru a ajuta la descoperirea unor maladii posibile şi la luarea unor decizii în cunoştinţă de cauză cu privire la îngrijire, detalii care pot preveni problemeIe înainte de apariţia lor.

 

În efortul de a creşte frecvenţa vizitelor preventive la medicul veterinar a proprietarilor de pisici, reprezentanţii companiei care a demarat studiul au încercat să înţeleagă mai bine cauzele reducerii numărului de vizite la medical veterinar. Rezultatele sunt surprinzătoare.

  • 68% dintre deţinătorii de pisici consideră că pisicile sunt mai sănătoase decât câinii;
  • Atunci când au fost întrebaţi de ce nu îşi duc mai des pisicile la medicul veterinar, primul motiv este efortul financiar (40%), în timp ce 31% dintre oameni au răspuns că ei consideră că pisicile lor nu au nevoie de control;
  • 67% spun că şi-ar duce pisica la veterinar mai des dacă ar fi mai uşor să facă acest lucru. Este mult mai probabil să întâlniţi mai des bărbaţi în cabinetul medicului veterinar, decât femei;
  • 34% dintre bărbaţii proprietari de pisici vizitează medicul veterinar mai des de o dată pe an, comparativ cu doar una din patru femei (26%);


Potrivit American Association of Feline Practitioners, sunt câteva lucruri pe care deţinătorii de pisici Ie pot face pentru ca vizitele la medicul veterinar să fie mai puţin stresante:

  • Să înţeleagă comportamentul pisicilor. Cabinetul medicului veterinar nu este un mediu familiar şi are imagini, sunete şi mirosuri care pot face pisica să simtă anxietate sau teamă. Acoperiţi-i cu un prosop cuşca în care o transportaţi pentru a bloca imaginea altor animale şi pentru a atenua sunetele nefamiliare. Respectaţi nevoia pisicii de a se adapta noului mediu.
  • Ajutaţi-vă pisica să stea confortabil în cuşca de transport. Puneţi cuşca într-o încăpere de acasă în care pisica îşi petrece mult timp şi echipaţi-o cu un aşternut moale, familiar, dar şi cu jucării speciaIe.
  • Luaţi cea mai bună cuşcă de transport pentru pisică. 0 cuşcă sigură, stabilă şi cu marginiIe dure, care se deschide în partea superioară , dar şi în faţă . Cea care poate fi separată din mijloc este cea mai bună pentru pisica pe care o deţineţi.
  • Duceţi pisica la o clinică unde personalul este prietenos cu pisicile. Aceste clinici veterinare au făcut modificări specifice pentru a reduce nivelul de stres şi a oferi un mediu calm pentru tine şi pisica ta.

 

Menţineţi o atmosferă calmă într-o casă cu multe pisici. La întoarcere, lăsaţi pisica în cuşca de transport timp de câteva minute, asta pentru a vedea cum reacţionează restul felinelor la mirosurile nefamiliare şi separaţi-le dacă există semne de tensiune.

 

 

SURSĂ: Ce se întâmplă, doctore?.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.