Jump to content

Băsescu: "Rolul meu în politica de peste Prut e să conving cetățenii să susțină Unirea"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Traian Băsescu: Rolul meu în politica moldovenească e să conving cetăţenii să susţină unirea

 

 

 

 

Unirea Basarabiei cu România poate apropia Republica Moldova de aderarea la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de fostul Președinte al României, membrul Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, Traian Băsescu, în cadrul unui club de presă cu jurnaliștii de limba română.

 

Băsescu s-a lăudat cu o vastă experiență în inistitutele de stat ale României, menționând că planifică să împărtășescă din această experineță politicienilor moldoveni, iar punctul culminant al activiății în Republica Moldova trebuie să devină distrugerea Moldovei ca stat independent și Unirea cu România. 

 

Mai mult, Băsescu are o soluție și pentru soluționarea problemei transnistrene. Pentru aceasta, în opinia fostului lider de la Cotroceni, este suficientă o simplă înțelegere cu Rusia și Ucraina. Cel mai probabil, teritoriul din stânga Nistrului ar trebui să revină acestor două state, pentru a nu crea impedimente pentru Unirea Basarabiei cu România. 

 

Totodată, Băsescu se arată convins că Republica Moldova este pusă în faţa provocării să aleagă între Est și Vest, opțiunea vestică fiind alegerea cetățenilor, iar cea estică – a Partidului Socialiștilor, apropiat șefului statului, Igor Dodon, care valorifică, în interesul cuiva, nemulțumirea celor afectați de tranziție. 


În acest sens, Traian Băsescu nu se arată deranjat de numeroasele sondaje de opinie, care arată dezamăgirea majorității cetățenilor în vectorul european și dorința populației de a face parte din Uniunea Economică Euroasiatică. Mai mult, aceleași sondaje, arată că peste 50 la sută din cetățenii țării, îl susțin pe Președintele Igor Dodon și politica promovată de acesta. 

 

„Doar naivitatea ne poate face să credem că Uniunea Euroasiatică ne poate salva. Nu are perspectivă nici pentru securitatea statului, nici pentru prosperitatea cetățenilor. Unica soluție viabilă este Unirea. Fiind membră NATO, România va genera pentru spațiul comun securitate, fiind membră a UE, va genera prosperitate”, a spus Traian Băsescu.

 

Amintim că președintele suspendat al Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că nu va permite unioniștilor să-și realizeze visul de a distruge Moldova, ca un stat suveran și independent. Șeful statului a mai declarat că după alegerile parlamentare din 2018 și victoria obținută de Partidul Socialiștilor în acest scrutin, unionismul va fi interzis prin lege.

 

 

SURSE: Accent TVAdevărulTimpul.

Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to Băsescu: "Rolul meu în politica de peste Prut e să conving cetățenii să susțină Unirea"
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.