Jump to content

Pedepse pentru proprietarii câinilor din Buzău care urinează pe domeniul public, în noul regulament privind deţinerea, creşterea şi circulaţia animalelor de companie


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Pedepse pentru proprietarii câinilor care urinează pe domeniul public, în noul regulament privind deţinerea, creşterea şi circulaţia animalelor de companie

 

 

 

 

Regulamentul privind deţinerea, creşterea, circulaţia câinilor comunitari şi celorlate animale de companie şi de fermă din oraş a stârnit ample polemici. Contestatarii acuză că în document sunt incluse câteva reguli aberante, precum amendarea proprietarilor ale căror animale urinează pe domeniul public sau faptul că un proprietar nu poate deţine în locuinţă animale de companie fără consimţământul a peste jumătate din numărul vecinilor.

 

De luna viitoare, oraşul Buzău va avea un regulament privind deţinerea şi creşterea câinilor şi a altor animale de companie. Regulamentul, spun iniţiatorii, are menirea de a se gestiona cât mai bine situaţia cîinilor fără stăpân, prin microciparea tuturor patrupedelor aflate pe domeniul public şi sterilizarea acestora.

 

Regulamentul conţine însă si o serie de hotărâri aberante, după părerea unor consilieri locali din Opoziţie. Proiectul a iscat polemici dure între câţiva iubitori de animale din oraş, unii dintre ei reprezenentanţi ai unor ONG-uri, şi conducerea Primăriei Buzău.

 

Proiectul a trecut însă cu votul consilierilor PSD şi PMP, liberalii alegând să se abţină. Printre multe alte reguli, unele dintre ele aproape imposibil de aplicat, regulametul prevede că, de la 1 noiembrie, creşterea şi întreţinerea câinilor în apartamente situate în blocuri de locuinţe sau în clădiri cu mai multe apartamente din municipiul Buzău este condiţionată de obţinerea acordului scris a majorităţii proprietarilor care domiciliază în respectiva scară sau clădire, semnat şi ştampilat de presedintele Asociaţiei de proprietari.

 

Totodată, potrivit aceluiaşi regulament, proprietarii animaleolor care urinează pe domeniul public vor fi amendaţi de către poliţiştii locali.

 

 

 

SURSĂ: Adevărul.

Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to Pedepse pentru proprietarii câinilor din Buzău care urinează pe domeniul public, în noul regulament privind deţinerea, creşterea şi circulaţia animalelor de companie
  • Alexandra ToV locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.