Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Sârbii preferă să își îngroape animalele de companie decât să le incinereze


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru serbian dog

 

 

 

Parcurile şi alte zone verzi din Belgrad s-au umplut de morminte ale animalelor de companie, pe care stăpânii nu vor să le ducă la crematoriu, aşa cum o impune acum procedura oficială.

 

Autorităţile recunosc că este nevoie măcar de un cimitir în care să-şi doarmă somnul veşnic pisicile ori câinii.

 

Deocamdată însă, au doar promisiuni şi proiecte minunate.


Zeci de pietre funerare, unele improvizate, altele făcute din marmură, cu fotografii şi inscripţii gravate, au apărut într-o pădure de lângă Belgrad.

 

Vorbim despre un cimitir improvizat pentru animale de companie.

 

Micile morminte sunt bine îngrijite şi mereu poţi vedea flori şi mesaje care reflectă iubirea, dar şi durerea pierderii unei fiinţe dragi.

 

Însă astfel de locuri de veci sunt ilegale pentru că nu au aprobarea autorităţilor. Planuri pentru a rezolva situaţia există de ani buni, dar toate au rămas în stadiul de proiect.

 

Nenad Bajic, Agenția pentru Dezvoltare și Construcții: “Proiectul prevede, pe lângă zona cu locuri de înhumare pentru animale de companie, o parcare, un spaţiu public acoperit, clinică veterinară şi magazine unde poţi găsi tot ce ai nevoie în asemenea situaţii. Întregul complex ar urmă să se întindă pe o suprafaţă de 2 - 300 de metri pătraţi.”

 

Dacă vrem să nu apară asemenea locuri improvizate de înhumare, tebuie să avem cimitire “oficiale” pentru animale, spun specialiştii.

 

Nenad Milojkovic, veterinar: “Belgradul este un oraş cu 1,6 milioane de locuitori şi are absolută nevoie de un cimitir pentru animale de companie. Felul în care sunt percepute animalele de companie s-a schimbat drastic în ultimele decenii, în întreagă lume, dar şi aici, în Serbia. Aceste animale au devenit membrii familiei. Există o legătură emoţională.”

 

În lipsa cimitirelor, mulţi locuitori din Belgrad refuză să urmeze procedura oficială după moartea unui animal de companie.

 

Bărbat: “Din câte ştiu eu, în Belgrad există un singur crematoriu pentru animale de companie. Formezi un număr de telefon şi cei de la salubritate îţi iau animalul, după ce moare. Dacă nu vrei să fie dus la crematoriu, te descurci cum poţi, mai ales dacă nu stai la casă cu curte. Aşa (parcul) Kalemegdan a devenit un uriaş cimitir pentru animale de companie.”

 

Este parcul din jurul fostei cetăţi Kalemegdan, aflat pe malurile răului care strabare capitala Serbiei. Mulţi îşi plimbă câinii pe acolo. Şi tot acolo le găsesc un loc de veci.

 

 

SURSĂ: ProTV.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.