Jump to content

Italienii au descoperit pastele care te apără de infarct


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

paste.jpg?width=290

 

Pastele sunt inamicul tuturor celor care vor să slăbească. O echipă de cercetători din Italia vine cu o veste bună: inima are de câştigat dacă din când în când strecurăm câte o porţie de paste într-o dietă echilibrată.

 

Nu vă grăbiţi să căutaţi reţete de paste, pentru că nu toate au această proprietate! Pentru a beneficia de efectele bune asupra inimii trebuie să alegeţi paste preparate dintr-un amestec de grâu dur şi făină integrală de orz. Aceasta din urmă conţine beta-glucan, o fibră care previne atacurile cardiace şi ajută la păstrarea sănătăţii sistemului cardio-vascular. Beta-glucanul stimulează apariţia unor noi vase de sânge, care sunt o formă naturală de by-pass în eventualitatea unui infarct.

 

Cercetătorii de la Universitatea din Pisa au făcut studiul pe şoareci de laborator, pe care i-au hrănit cu noul tip de paste. Cei cărora le-au fost introduse în dietă au trăit mai mult şi nu au avut probleme cardiace decât grupul de control, care a fost hrănit cu paste normale. Vincenzo Lionetti, conducătorul cercetării, a declarat că este pentru prima dată când se observă că alimente funcţionale au rol de by-pass natural. Mai mult, crede că introducându-se în alimentaţie acest nou tip de paste se poate evita tratamentul chirurgical.

 

Totuşi, studiul este la singular şi trebuie să ţinem cont mai degrabă de recomandări mai vechi care menţionează activitatea fizică regulată şi dieta echilibrată. Pastele minune sunt în fază experimentală şi momentan nu pot fi cumpărate de la magazin, scrie Gustarte.ro

 

 

 

 

Sursă: http://www.csid.ro/health/noutati-sanatate/italienii-au-descoperit-pastele-care-te-apara-de-infarct-16796195/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.