Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cei mai batrani parinti inaripati traiesc in Australia


Alexandra ToV
 Share

Recommended Posts

Se pare ca Gerben si Fleur sunt cei mai batrani parinti inaripati din lume - ei au un pui de 9 saptamani si traiesc in Australia.

Angajatii rezervatiei Paultons Park, in care traiesc pasarile, au fost surprinsi de proaspatul descendent - Willow -  mai ales ca varstele inaintate ale celor doi i-au facut sa creada ca sunt deja "pensionari". Gerben are 33 de ani pasaresti, iar Fleur 29, insemnand in ani umani 198 si respectiv, 174.

In mediul lor natural de viata acestia nu ar depasi in mod normal 14 ani. Cele doua pasari apartin unei specii care seamana foarte mult, adesea fiind chiar confundata, cu bufnitele - Tawny Frogmouths (podargus strigoides sau pasarile cunoscute sub numele de caprimulge). Aceasta specie se intalneste mai ales in Australia, insa mai poate fi gasita si in padurile tropicale sau desert.

2qsvvcm.png

Nu au ghiare puternice ca bufnitele, iar masculii si femelele nu se diferentiaza prin trasaturi specifice. Spre deosebire de bufnite care obisnuiesc sa survoleze noaptea in cautarea hranei, pasarile caprimulge sunt statice, profitand de camuflajul natural, si isi asteapta nemiscate prada. Spre deosebire de bufnite, acestea prind vanatul cu ciocul, nu cu ghearele. Un alt amanunt interesant legat de acest aspect este ca, atunci cand vaneaza, hrana este inghitita intr-o fractiune de secunda, dar cu un zgomot la inchiderea ciocului, care poate fi auzit de la 100 de metri distanta.

2zyeq38.png

Aceste pasari sunt monogame, iar cand isi gasesc perechea raman impreuna pana cand unul din parteneri moare. Perioada de imperechere se desfasoara intre lunile august si decembrie si de obicei folosesc acelasi cuib in fiecare an, reparandu-l cu betisoare. Si masculii si femelele clocesc in schimburi, timp de 30 de zile. Ambii parinti ajuta la hranirea puilor, iar la 25 de zile de la eclozare, femelele sunt libere sa se bucure de libertate din nou.

 

source:click

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.