Jump to content

Mașină pentru mileniali: suedezii de la Uniti vor prezenta un model electric cu autonomie de 300 de kilometri și un preț de 20.000 de euro


NorbY.
 Share

Recommended Posts

Mașină pentru mileniali: suedezii de la Uniti vor prezenta un model electric cu autonomie de 300 de kilometri și un preț de 20.000 de euro - Poza 1

 

Un start-up din Suedia vrea să intre pe piața auto cu o mașină electrică de doar 450 de kilograme, construită din fibră de carbon și materiale bio, cu o autonomie de 300 de kilometri și un preț de 20.000 de euro. Modelul va fi prezentat pe data de 7 decembrie.

 

Uniti este o firmă suedeză înființată în 2016 de Lewis Horne, un antreprenor născut în Australia care și-a dorit să producă mașini electrice pentru “generația milenială”.

 

Primul model electric al suedezilor este construit din fibră de carbon și materiale bio, drept pentru care greutatea este de doar 450 de kilometri. Autonomia ajunge până la 300 de kilometri, iar prețul este estimat la 20.000 de euro. Mașina care va fi prezentată pe 7 decembrie poate veni în două variante, cu două sau patru locuri.

Dezvoltarea mașinii a fost posibilă după ce firma a lansat o campanie de strângere de fonduri în urma căreia a obținut peste 20 de milioane de euro de la circa 1.000 de investitori.

Banii au fost folosiți și pentru deschiderea unei fabrici în orașul Landskrona, din sudul Suediei, acolo unde va avea loc prezentarea de pe 7 decembrie.

 

Uniti a primit deja 915 de comenzi pentru micuța mașină electrică. Vânzările și livrările sunt programate să înceapă în 2019.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.