Jump to content

Bateria noului Surface Book 2 se descarcă şi atunci când laptop-ul este conectat la priză


SQ NoTe
 Share

Recommended Posts

surface-book-2-2-640.jpg?width=640&height=352

 

Surface Book 2 este un concept foarte interesant, care momentan nu are concurenţă pe piaţă. Practic, Microsoft a realizat o tabletă de 15” cu Windows folosind procesoare desktop şi a alăturat-o unui dock cu tasatatură, care integrează şi un cip grafic dedicat, destul de puternic pentru a rula cele mai recente jocuri video de pe piaţă. Din păcate, în încercarea de a păstra portabilitatea, încărcătorul de priză nu este destul de mare pentru a alimenta întregul sistem atunci când sunt rulate jocuri moderne fără ca acumulatorul să se descarce.

 

Conform The Verge, care au confirmat aceste informaţii cu reprezentanţii Microsoft, Noul Surface Book 2 poate să se descarce în timpul utilizării chiar şi atunci când este conectat la priză, lucru evident în special în jocuri video. Computerul beneficiază de un buton dedicat profilelor de performanţă, care setează consumul de energie în funcţie de activitatea desfăşurată. Evident, în jocuri video este necesară poziţia „best performance”, care în anumite cazuri poate duce la un consum mai mare decât poate oferi încărcătorul din cutie. Microsoft asigură utilizatorii că acumulatorul nu va ajunge niciodată la zero atât timp cât este în priză, indiferent de nivelul de consum, chiar şi în jocuri video, însă nu este clar ce se va întâmpla după câteva luni sau câţiva ani de utilizare, când acumulatorul se va deteriora.

 

Un simplu calcul matematic poate însă dezvălui motivul pentru care Surface Book 2 de la Microsoft se descarcă chiar şi atunci când este conectat la priză. Încărcătorul din cutie oferă o putere de 95 W, pe când consumul computerului poate depăşi chiar şi 105 W (dacă adunăm cei 25-35 W de la procesor şi 70-80 W de la GPU, fără a lua în calcul display-ul şi celelalte componente). Acest lucru este însă valabil doar în modul „best performance”. În celelalte moduri de utilizare precum „better performance” şi „better battery”, sistemul de operare limitează puterea procesorului şi cipului grafic, pentru a asigura autonomie crescută, lucru care duce la încărcarea laptop-ului chiar şi atunci când sunt rulate jocuri video. Desigur, performanţa în jocuri poate scădea la jumătate.

 

Nu este clar dacă Microsoft va oferi un încărcător mai puternic pentru Surface Book 2 în viitor, sau dacă va recomanda utilizatorilor să se joace mai puţin pe noul lor laptop care porneşte de la 2.500 de dolari (configurat cu GTX 1060).

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.