Jump to content

Câtă cafea putem consuma pe zi?


Elena
 Share

Recommended Posts

cafeaua.jpg

Cafeaua ne poate influenţa starea mentală şi fizică, susţin specialiştii. O cafea băută cu 30 de minute înainte de a începe antrenamentul fizic are efect revigorant.

Băutorii de cafea sunt mai puţin expuşi riscului de a avea boli hepatice, diabet,demenţă, diferite de cancer. Chiar şi pericolul de atac vascular cerebral este mai mic la cei care consumă cafeină în mod constant. Dar câtă cafea putem bea pe zi?

Recent, cercetătorii de la Universitatea din Southampton au publicat în British Medical Journal un studiu care spune că nu trebuie să ne temem să bem cafea. Ei au analizat peste 220 de cercetări legate de consumul de cafeină şi au ajuns la concluzia că putem bea chiar şi patru ceşti pe zi fără să ne temem. Mai mult, această cantitate poate să ne ajute să fim mai sănătoşi.  Oamenii de ştiinţă britanici spun că una peste alta riscurile ce vin odată cu consumul de cafea sunt mai mici decât beneficiile asupra organismului.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale cafelei este indicat să consumaţi între 3 şi 4 ceşti pe zi. În acest caz scade riscul de a muri, indiferent de cauze, cu 17%. Chiar şi cei care obişnuiesc să consume şapte ceşti sunt mai sănătoşi. Statisticile nu se aplică femeilor însărcinate sau celor care au probleme de fragilitate a oaselor, scrie Gustarte.ro.

Potrivit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie, un adult poate consuma până la 400 mg cafeină pe zi. Această cantitate este echivalentă a 4 căni de cafea instant (fiecare are în medie cam 100 mg cafeină) sau 3 căni de cafea la filtru (140 mg cafeină/ cană).

 

Sursa: .csid.ro

Link to comment
Share on other sites

  • Elena locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.