Jump to content

HP a livrat aplicaţii spyware pe PC-urile cu Windows 10 fără a cere acceptul utilizatorilor.


Recommended Posts

hp-spectre-x360-2017.png

 

După ce un gest similar s-a transformat într-o serioasă lovitură de imagine pentru gigantul Lenovo, acum este rândul şi celor de la HP să fie acuzaţi că-şi spionează proprii utilizatori instalând aplicaţii spyware pe dispozitivele comercializate.

 

În cazul de faţă, suspectul principal este o aplicaţie numită HP TouchPoint Analytics Client. Strecurată într-un calup de actualizări şi instalată fără a cere permisiunea utilizatorilor, aceasta se conectează zilnic la servere deţinute de HP şi încarcă date generate pe PC-urile utilizatorilor.  În mod ironic, vestea posibilei încălcări a intimităţii utilizatorilor a apărut la scurt timp după ce chiar HP a adus în atenţia publicului această aplicaţie, anunţând planuri pentru dezactivarea serviciului TouchPoint Analytics pe motiv că tehnologiile folosite vor fi de acum integrate cu serviciul HP Device as a Service (DaaS) Analytics. Aparent, laptopurile care au instalat pachetul TouchPoint Analytics au probleme cu autonomia bateriei, respectiv temperaturi de funcţionare semnificativ mai mari decât cele care nu folosesc această aplicaţie.

 

Tot mai răspândită în ultimii ani, „recoltarea” de date cu scopul de a urmări comportamentul utilizatorilor şi vinde mai departe informaţiile companiilor de publicitate este o practică cel puţin discutabilă, dat fiind faptul că PC-urile comercializate de HP se află în proprietatea utilizatorilor.

 

Din fericire, aplicaţia inclusă în pachetul HP Touchpoint Manager poate fi dezinstalată fără probleme, vizitând secţiunea Programs and Features din meniul Control Panel. 

    

                                      Sursa.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.