Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[20 decembrie] 1924 - eliberarea lui Adolf Hitler din închisoarea Landsberg


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/fY3bSns.jpg

 

 

 

 

 

În noiembrie 1923, Hitler a condus o tentativă de lovitură de stat împotriva Republicii de la Weimar, încercând să acapareze puterea în oraşul bavarez München. Puciul a eşuat şi Hitler a fost găsit vinovat de trădare în procesul ce a urmat. Condamnat la cinci ani de închisoare, a fost trimist la închisoarea Festungshaft din oraşul bavarez Landsberg am Lech.

 

Hitler a primit o celulă relativ confortabilă, comparativ cu facilităţile convenţionale, asta însemnând că putea primi scrisori şi vizite. Descoperirea a peste 500 de documente, în 2010, cu privire la încarcerarea lui Hitler arată că peste 30 de persoane l-au putut vizita de ziua sa, pe 20 aprilie 1924, la doar 19 zile de la condamnare.

 

Încarcerarea i-a oferit lui Hitler oportunitatea de a-şi dicta autobiografia, Mein Kampf, adjunctului său, Rudolf Hess. În această carte, Hitler şi-a expus planurile pentru viitorul Germaniei. Deşi a cunoscut un succes modest la publicare, Churchill a susţinut mai târziu că dacă liderii lumii ar fi citit-o, ar fi putut anticipa mai bine politica internă şi externă a Germaniei naţional-socialiste.

 

Într-un memorandum datat la 18 septembrie 1924, directorul închisorii Landsberg, Otto Leybold, l-a descris pe Hitler ca fiind "sensibil, modest, umil şi politicos cu toată lumea - în special cu ofiţerii facilităţii". A fost eliberat în data de 20 decembrie 1924, după ce a servit nouă luni din pedeapsa sa de cinci ani, şi a reconstruit curând Partidul Naţional-Socialist, care a fost interzis în Bavaria în urma "Puciului de la berărie". Interdicţia a fost ridicată la mai puţin de două luni de la eliberarea lui Hitler.

 

 

SURSĂ: HistoryPod.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to [20 decembrie] 1924 - eliberarea lui Adolf Hitler din închisoarea Landsberg
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.