Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[8 ianuarie] 1324 - moartea lui Marco Polo


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru marco polo

 

 

 

 

 

 

La data de 8 ianuarie 1324, în Veneţia, s-a stins din viaţă Marco Polo, cunoscut pentru relatările sale despre o călătorie în China.


Născut în republica veneţiană, într-o familie de negustori bogaţi, în jurul anului 1254, Marco Polo şi-a cunoscut tatăl când avea 15 ani, deoarece acesta era plecat într-o călătorie. După ce au petrecut doi ani împreună la Veneţia, cei doi, alături de unchiul lui Marco Polo, au plecat spre Cathay (China de astăzi). Au străbătut ţinuturi care în prezent aparţin Turciei şi Iranului.


În drumul său, Marco Polo consemnează tot ce vede şi ce aude: muntele pe care se spune că s-ar fi oprit Arca lui Noe, meşteşuguri, ritualuri religioase şi magice, mâncăruri, băuturi şi lista poate continua.


După mărturisile lui Marco Polo, călătoria de întoarcere a durat 21 de luni. Au pornit din oraşul care azi este cunoscut sub numele de Guangzhou, au făcut mici escale în Vietnam, Peninsula Malaysia, Sumatra şi Sri Lanka, după care au navigat aproape de coasta Indiei până au ajuns în Persia. În ultima etapă a călătoriei, au ajuns la Constantinopol şi, în sfârşit, la Veneţia. 


La puţin timp de la întoarcerea sa, Marco Polo a fost capturat şi trimis la închisoare. Acolo, l-a rugat pe colegul său de celulă, scriitorul Rustichello, să noteze trăirile din China. Astfel apare lucrarea „Cartea minunilor” sau „Cartea descrierii ţărilor lumii”, care a avut un impact puternic asupra europenilor.


De-a lungul secolelor, cartea a fost admirată de unii şi ridiculizată de alţii, deoarece a existat ipoteza conform căreia Marco Polo nu ar fi călătorit în China. Aceasta se sprijină pe faptul că în relatările sale nu sunt menţionate zidul chinezesc şi tiparul, care era răspândit în China în acea perioadă. 


După eliberare, Marco Polo a revenit în Veneţia, unde s‑a căsătorit şi a avut trei copii.

 

 

SURSĂ: Ziua de Constanţa.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.