Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Meleșcanu: "Una dintre priorităţile politicii externe românești este dezvoltarea relațiilor politice și economice dintre România şi Grupul statelor arabe"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru melescanu trabuc

 

 

 

 

 

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut ieri, 10 ianuarie 2018, o întrevedere cu grupul șefilor de misiune din statele arabe acreditați la București.

 

Reuniunea a prilejuit un schimb constructiv de opinii asupra modalităţilor concrete de intensificare şi diversificare a cooperării României şi Uniunii Europene cu statele arabe, precum și asupra temelor de actualitate, cu accent pe situaţia de securitate din Orientul Mijlociu și nordul Africii.

 

”Cheia identificării unor soluţii care să asigure stabilitatea și securitatea regională și internațională stă în promovarea şi încurajarea unui dialog consistent şi aplicat. Una dintre priorităţile politicii externe românești este dezvoltarea relațiilor politice și economice dintre România şi Grupul statelor arabe”, a declarat ministrul Teodor Meleşcanu.

 

În cadrul reuniunii, reprezentanți ai Grupului țărilor arabe au apreciat rolul României de promotor activ al soluționării pașnice a conflictelor și sprijinul constant acordat de țara noastră pentru o politică de dialog și negociere. De asemenea, a fost subliniată importanța aprofundării cooperării economice sectoriale și a creșterii volumului de investiții pentru consolidarea relațiilor țării noastre cu grupul statelor arabe, dar şi în plan bilateral.

 

Ministrul român al afacerilor externe a evidenţiat faptul că  România susține rezolvarea disensiunilor pe cale politică, prin negocieri directe, și a evidențiat importanța menținerii stabilității și soluționarea crizelor din Orientul Mijlociu. Totodată, ministrul Teodor Meleșcanu a reiterat necesitatea rezolvării conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea „soluției celor două state”, Israel și Palestina, care să co-existe în pace și securitate.

 

”Reluarea dialogului direct între părți şi rezolvarea justă și de durată a conflictului  israeliano-palestinian, care să corespundă intereselor ambelor părţi, și care să contribuie la asigurarea păcii și stabilității în Orientul Mijlociu, inclusiv în ceea ce privește problema statutului Ierusalimnului, este singura soluţie viabilă”, a menționat şeful diplomaţiei române.

 

 

SURSĂ: MAEstiripesurse.roRomânia LiberăCalea Europeană.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.